maandag 25 augustus 2014

MAANDAGOCHTEND (204)

Op een schuurdeur in de Holsterheerd hangen bovenstaande stickers met de tekst 'vergeet vandaag niet te lachen' en 'Nederland verdient beter.' De eerstgenoemde tekst komt van Cliniclowns. Zijn die om te lachen? Je moet toch wel erg in de penarie zitten als je een cliniclown om je bed hebt lopen die leuk probeert te zijn.

Welkom bij de nieuwe seizoensstart van 'Maandagochtend.' De tot nu toe lopende zomer was niet bepaald om te lachen.  Eerst werd Nederland geen wereldkampioen, er werd een vliegtuig uit de lucht geschoten, vervolgens begon de Gaza-ellende en de lont vloog in de vlam in de Haagse Schilderswijk, daar waar groeperingen onder het mom van vrijheid van meningsuiting andersdenkenden geen vrijheid van meningsuiting gunnen. Economische sancties over en weer tussen Rusland en de EU en...je weet niet waar de zich alsmaar opbouwende ellende eindigt. In pessimistische buien lijkt het soms net alsof de derde Wereldoorlog op punt van ontbranden staat.

Vergeet niet te lachen, staat op de sticker. Bedoeld als reminder. Maar ja, kun je vanuit een opdracht gaan lachen? Wees spontaan? Doe eens iets vanuit jezelf? Onmogelijk. Cliniclowns die aan het bed van zieke kinderen zitten hoeven hier niet te worden afgebrand. Maar doen ze grappig of zijn ze dat?
De rechter sticker creëert nog meer hoofdbrekens bij ondergetekende. Nederland verdient beter. Wat is goed en wat is beter? Het maakt nogal uit of de PVV dit verkondigt, een SP-er of bij wijze van spreke een in Nederland wonende IS-aanhanger. Even googelen leert dat deze slogan al weer tien jaar oud is.

In vergelijking met de verschillende brandhaarden op de wereld is Beijum een rustige en vreedzame plek om te wonen. De linker en rechter foto werden gistermiddag in de wijk gemaakt. Een vakantiewagentje heeft de afgelopen weken z'n functie bewezen. En een kapotte senseo-apparaat staat bij twee afvalzakken om komende week te worden opgehaald.
De wereld staat hier niet in brand. Maar je moet wel je aanhangwagentje op slot zetten. En een senseo-apparaat hoort niet bij het grijze afval. Het is geen wereldnieuws. Categorie kleine ergernissen, te vergelijken met hondenpoep op straat. Beijum is gelukkig een prima en relatief veilige plek om te wonen. Heel Nederland is dat eigenlijk. Maar wat een onvrede en chagrijn links en rechts in dit land. Tel je zegeningen, wees blij...Nederland verdient beter.

De laatste maandagochtend van augustus 2014 is begonnen. Volgende week zit de R weer in de maand, de bladeren gaan kleuren en het wordt weer langer donker buiten.
Een prettige week gewenst. En vergeet de opdracht dat je niet mag vergeten te lachen maar spontaan.

13 opmerkingen:

Anoniem zei

Is Therese op vakantie?

Anoniem zei

Nee , volgens mij is ze tot bezinning gekomen .

Anoniem zei


Klets maar een eind raak, 14.25 uur ;-).

Missen sommigen haar hier?

Anoniem zei

vakbond fnv actie sticker van jaren geleden. Voor werk en eerlijk delen.
Nou ja

Anoniem zei

Therèse schijnt uit de staatshypnose te zijn ontslapen....... :-)

Anoniem zei


?????????????????????????????

Willem Pauwelussen zei

Om even een antwoord op de vraagtekens te geven.
Het is natuurlijk zo dat ons, onder het mom van objectiviteit, via de media het nieuws heel erg gekleurd wordt gepresenteerd, en wel in de kleur die onze politieke 'leiders' het beste uitkomt.
Een voorbeeld is de ophef die gemaakt wordt over IS(IS) terwijl de tienduizenden doden die door Bush en consorten op basis van hun christenfundamentalistische idee over instellen van 'democratie' aldaar zijn gevallen, maar even vergeten worden.
Of de onzin die ons al tientallen jaren wordt verteld dat we moeten bezuinigen wegens een telkens maar weer hardnekkig terugkerend financieringstekort terwijl het in feite de staatsleningen zijn die een motief vormen om elk jaar miljarden aan rente naar het grootkapitaal weg te sluizen.
Dit soort dagelijkse hersenspoeling, indoctrinatie, kun je heel best staatshypnose noemen.

Anoniem zei


Aha. Dan kan ik hier uit concluderen dat het tante GRÉ heet ze geloof ik was, die het over de staats hypnose had.
Oke Willem, ik zal het nog eens aandachtig lezen, wat je schreef.

Anoniem zei

De heer Pauwelussen heeft van de eerste tot de laatste zin gelijk. Maarrr....ze namen een glas, en ze deden een plas, en alles bleef zoals het was.
"....en de Internationa-ha-le..."...

Willem Pauwelussen zei

Tja, ik wil niet te veel in herhaling vallen en zeker niet doorlopend preken voor eigen parochie, maar als het klopt wat wordt aangekondigd op http://info.sharenl.org/ dan blijft alles zeker niet zoals het was.
Sterker nog, als het niet waar is dan zie ik de toekomst niet echt rooskleurig want het lijkt wel of de wereld elke dag harder in brand komt te staan.

Anoniem zei

Vele wereldkronieken en bijbelse profetieën zijn het er over eens, we zitten nu in de eindtijd die ieder altijd zo heeft gevreesd. De grote klap is nabij. Overal brandt de wereld, economisch, politiek en militair. De wereld is ten onder gegaan aan de hebzucht van banken en een pedocratische elite. Zou meneer Pauwelussen de Satan nog kunnen bevechten of leggen we binnen afzienbare termijn allemaal het loodje ?

Anoniem zei


Als we er vanuit gaan, het onkruid der aarde te zijn, zijn we er nog wel een tijdje.

Willem Pauwelussen zei

Ten eerste is de wereld nog niet ten onder gegaan, maar als we niet op korte termijn iets aan de opwarming van de aarde doen dan zou dat inderdaad best eens kunnen gebeuren. We moeten dus iets doen, maar wat?

De Satan wordt tegenwoordig, in navolging van Jung, de schaduw genoemd. Het is de verzameling van de minderwaardigheidsgevoelens die een mens over zichzelf heeft. Vandaar onze lichtgeraaktheid want we schamen onszelf vaak al zo. Ik denk dat je sterker maakt wat je bevecht, dus het lijkt me dat die schaduw niet bevochten maar geïntegreerd moet worden. Want je mag gewoon zijn wat je bent, zelfs al denkt de hele wereld daar negatief over. Het allermooiste geschenk dat je aan de wereld kunt geven is nog altijd je eigen geestelijke groei. En dan snap je ook beter wat op die website wordt verteld die ik eerder heb aangehaald.