zaterdag 23 augustus 2014

NOODGEDWONGEN VIA DE BUSBAAN NAAR BEIJUM


 Gistermiddag reed de blogger een paar rondjes langs het kruispunt Kardinge. Zie eerst bovenstaande foto, vanaf richting zuid komend zag waren twee 'oranje mannetjes' op het nieuwe viaduct bij Kardinge bezig.

Dan de linker foto, de rotonde (westzijde) bij Kardinge, rechts, vanaf de Kardingeweg richting Kardinge/busbaan, foto vanaf het viaduct genomen, u ziet de Beneluxweg, het Alfacollege en een gedeelte vanaf de rotonde oostzijde.

Onderste afbeelding, de busbaan tussen Kardinge en Beijum. Het zal niet mogen, maar je bent als automobilist toch niet gek? Moet je komend vanaf de Ulgersmaweg en Kardingeweg soms eerst via de Parkallee, om het sportcentrum heen,  richting Lewenborg rijden om vervolgens weer via de Beneluxweg richting Beijum te kunnen koersen? Voor degene die dit niet snapt, komend vanaf de Korreweg, Korrewegbrug, Ulgersmaweg en Kardingeweg kun je bij kruispunt Kardinge niet, zoals normaal wel kan, linksaf de Beneluxweg op rijden richting  noordelijke ringweg/Eemshavenweg.

 Daar beginnen we (ondergetekende en meerdere automobilisten) niet aan. We koersen via de busbaan ( wat voor bekeuring schuift dat?) naar Beijum.
Het zou gelegitimeerd moeten worden om tijdelijk via de busbaan te kunnen rijden.

De blogger doet niet anders, nood breekt wet. Zie onderstaande video.Een ritje vanaf de Kardingeweg naar Beijm via de busbaan. Achter de video aan zitten nog een paar foto's vanaf de oostelijke ringweg genomen geplakt.

De muziek: Magic in the summer.

De overgang van busbaan naar kruispunt Beijum-Zuid

2 opmerkingen:

anirnith zei

ik ben nu al een paar keer met mn moeder met de auto die route gereden... beide zijn we het er over eens dat het ook niet goed aangegeven staat... wij zijn dus ook 3 keer "illegaal" via de busbaan gegaan omdat we gewoon niet wisten hoe anders te rijden...

en we hebben de 2e en 3e keer echt goed gelete op de borden om te kijken hoe het anders zou moeten...

maar zelfs als je dus wel bekend bent in de omgeving maar zelf nooit met de auto gaat is het erg onduidelijk!

Wilko zei

Het is heel simpel.
Als je vanaf ulgersmaweg en kardingeweg richting de beneluxweg rijdt pak je gelijk de afslag naar de beneluxweg om vervolgens via de afslag lewenborg gelijk over het viaduct links weer de Beneluxweg op te rijden en zie . niks illegaal over de busbaan met alle risico's