dinsdag 26 augustus 2014

WINTERKLEDINGINZAMELACTIE SKSG/GEMEENTE GRONINGEN

De gemeente Groningen en SKSG organiseren van 25 augustus tot 5 september een grote "kinderkledinginzamelingsactie".  Bij deze actie gaat het om het inzamelen van warme (winter)kleding voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. Op nagenoeg alle locaties van SKSG komen in de actieperiode speciale kledingkliko's te staan.

"De actie sluit perfect aan bij het armoedebeleid van de gemeente Groningen", aldus Maartje Keizer van SKSG. "Het is verbazingwekkend hoeveel ouders en kinderen in Groningen onder de armoedegrens leven en daardoor niet in staat zijn om degelijke, warme kleding voor hun kroost te kopen". 

Na de actie volgt een schifting en verdeling onder de kinderen die de kleding het hardst nodig hebben. Het uiteindelijke doel is dat ieder kind in Groningen er deze winter warmpjes bij loopt!

Lees hier
JF; Bij de Rode Pimpernel aan de Emingaheerd nummer 2 staat een kleding-kliko.
Locatiewijzer SKSG

21 opmerkingen:

Willem Pauwelussen zei

We leven dus in een maatschappij die moet overgaan op charitas om mensen te voeden en te kleden, omdat ze het inkomen niet kunnen bemachtigen om dit zelf te kunnen aanschaffen.
Dat is bepaald niet voor het eerst in onze vaderlandse geschiedenis.

Anoniem zei


Nee, maar wel om ons dood over te mogen schamen!!

Anoniem zei

De mensen kunnen natuurlijk ook altijd hun kleding kwijt bij Het Ruilwinkeltje Beijum zo kunnen de mensen met een gesloten portomonnee
aan andere kleding komen door middel van ruilen ,maar ze kunnen natuurlijk ook gewoon hun kleding inbrengen .Zo weten we dat het altijd weer goed te recht komt :)

Anoniem zei

De kledingactie is geheel overbodig. De laatste modetrend is Volledig door de Gemeente Uitgekleed het winterseizoen door te zien komen.

Anoniem zei

Nou , nou , anoniem 10:53 .
Jij bent pas echt een slachtoffer !

Anoniem zei

Ja hoor Anon 12.37; al diegenen die tijd in overvloed hebben om deze rubriek te lezen en er in te schrijven, zijn de daders en veroorzakers van hun eigen armoede.

Anoniem zei


10.53,Wees blij dat je hier woont, wil je??!!!

Willem Pauwelussen zei

Ik zou wel graag uitgelegd willen hebben hoe en op welke manier ik de dader en veroorzaker ben van mijn eigen (welke???) armoede.

Anoniem zei

Wie niet opstaat tegen zijn uitbuiters is een dader van zijn eigen onderdrukt zijn. Maar wie in staatshypnose verkeert is vleugellam,versuft en apathisch en verzet geen poot. Vaker nog negeert of ontkent hij zijn eigen situatie, zoals de meesten hier nog steeds doen. Dus sukkeltjes, gaan jullie nog op tijd wakker worden, want de 3-e wereldoorlog staat voor de deur.

cramer zei

Nou mister (of miss) positivo, door jou verandert de situatie zeer zeker niet. Mensen die in het negatieve (blijven) hangen en niet de intentie hebben hun leven zo mooi mogelijk te maken, daar kan ik echt niets mee. Verbeter de wereld en begin bij jezelf. Als dit nou niet lukt, ga dan even bij dat kruidenwinkeltje langs hier elders op de pagina, daar hebben ze wellicht een middeltje dat jou kan helpen.
En alsjeblieft, hou op met alleen negativiteit te ventileren en anderen te besmetten.....

Anoniem zei


Er is bij mijn weten maar 1 die hier het woord staatshypnose gebruikt.
Dag tante Gré :-).

Idd,cramer. Vlak om de hoek, het kruidenwinkeltje hier in Beijum.

Willem Pauwelussen zei

Gegeven het antwoord dat ik hier krijg hebben we hier te maken met een veroorzaker van zijn/haar eigen geestelijke armoede.
In het Nieuwe Testament, de situatie in de woestijn, kun je al leren dat macht een illusie is. De formulering 'er staat geschreven' zegt namelijk dat er veel oudere, doeltreffender methodes zijn om al die oorlogen op de wereld (en die zijn de deur allang gepasseerd) te bestrijden. En dat is in deze tijd door onze egoïstische hebzucht los te laten ten bate van het solidaire samen delen van de opbrengsten van onze planeet. Compassie met de medemens, dat is het antwoord. Wordt ook wel eens (onbaatzuchtige) liefde genoemd.

Anoniem zei

In het land der blinden is éénoog koning, zegt het spreekwoord. M.a.w. fijn dat er altijd positivo's met het hoofd in de wolken zullen blijven rondlopen. Cramer kan straks wanneer het te laat is zich ook prachtig verschuilen achter "wir haben es nicht gewusst".... We mogen echt blij zijn met iemand als Cramer...dus laten we toch maar héél gelukkig zijn dat volk en Beijumers anno 2014 aan alle kanten worden bestolen en beroofd door een politiek economische elite.

Willem Pauwelussen zei

Ik snap niet wat je met dat ene oog moet als je toch met je hoofd in de wolken loopt, maar Allah.
Uitdrukkingen als 'bestolen en beroofd door een politiek economische elite' hanteren hebben tot effect dat de negativiteit, die je bij anderen plaatst, in feite naar jezelf toehaalt. Strategisch kan het juist zijn, tactisch is het een blunder.
Het is belangrijk te beseffen dat onze politieke economische elite, net al wijzelf, goedwillende mensen zijn die naar eer en geweten proberen om ons het dagelijks brood te garanderen. Hun eer en geweten hangt samen met hun overtuiging. Die overtuiging zegt hen dat de de banken (c.q. de financiële markten) het economisch fundament zijn, want die verstrekken de leningen, waarmee het bedrijfsleven, met inbegrip van onze staat wordt gefinancierd. En dat het dus ook heel normaal is dat over die doorlopende kredieten rente wordt betaalt want wie geld uitleent neemt een risico.
Die rente is, dacht ik, ongeveer 10 miljard per jaar.
Dus moet er flink bezuinigd worden want dat moet wel worden betaald.
Dan kun je constateren dat we worden 'bestolen en beroofd' om die 10 miljard gratis weg te geven, maar wat je beter kunt laten zien is dat dit voorkomt uit de aard van het economische beestje. En dat beestje heet hebzucht. We leven in een wereld waarin geldt dat je meer bent naarmate je meer hebt. En dus krijg je instellingen die zichzelf aanpraten dat ze succesvoller zijn naarmate hun jacht op geld effectiever is. Het is DIE manier van denken die doorbroken moet worden.
En met schelden lukt dat echt niet.
Want schelden is een vorm van hebzucht naar het eigen gelijk toe.

Anoniem zei

Er wordt door niemand gescholden; hoeft ook niet. Probleem is dat nog niet iedereen in de gaten heeft dat de politiek volledig door de banken, lees Rothschilds, Rockefellers enz is opgekocht. Wanneer men dit niet snapt, en vervolgens niets doet, houdt alles op en lopen alle sukkels met open ogen in de val. Hangt wèl een prijskaartje aan : iedereen naar de kl.... Had óók niet gehoeven wanneer iedereen tijdig de mind control tactieken had herkend en er zich tegen verzet. Maar O.K. mensen, doe maar lekker positief en sukkel maar lekker apathisch met een handvol chips en een tv-quiz naar Gene Zijde....

Anoniem zei


Therèse heet ik, geen Atlas...

Anoniem zei

Ik heb nog niemand horen juichen dat men blij is met deze vormen van liefdadigheid om je hand op te houden voor een doorgesleten trui of geen-gezicht-1985-colbertjasje... Zijn we ondankbaar geworden of zo ?

Willem Pauwelussen zei

Ik vind gepraat over positivo's die met hun hoofd in de wolken blijven lopen bepaald wel schelden.
Om je eigen woorden te gebruiken: hoeft ook niet.
Want het klopt wat je zegt. Opgekocht is overdreven gesteld, maar de regeringen worden wel degelijk gevuld met lieden die uit de managementsferen komen van het grootkapitaal. En als er niks aan doen dan gaat de boel inderdaad kapot. Vraag aan greenpeace maar eens hoe lang de aarde nog heeft voordat het broeikaseffect onomkeerbare effecten heeft veroorzaakt. Dan staan ons nog heel wat 'mooie zomers' te wachten.
Zou wel leuk zijn als je nu ook eens uitlegde hoe we ons efficiënt verzetten tegen wat jij de mind control technieken noemt.
Of zit je ook al apathisch met een zak chips achter die grote volksverleider?

Anoniem zei

Mensen zouden eerst eens kunnen stoppen met tv kijken, zodat ze zich niet langer de huid vol laten liegen. Oriënteer je vervolgens op de Nieuwe Media. Wordt je bewust van waarheid, eerlijkheid en rechtvaardige verdeling van aardse rijkdommen. Laat geen bankiers met je geld spelen,want ze maken het je vroeg of laat afhandig. Leef milieubewust. Wantrouw alle huidige politici, want ze heulen met de volksverraders en zitten er alleen voor zichzelf. Luister wat meer naar je hart. Mediteer, zodat je dichter bij de ware liefdesbron komt. Besef dat ons laatste hemd geen zakken heeft....dus denk aan toekomstige generaties.... Nog meer ?

Anoniem zei


ja 00.24 uur. jij leeft van de lucht en de liefde, of?
uit welk potje komt je maandelijks inkomen?

Therèse

Willem Pauwelussen zei

Klopt grotendeels maar ik heb nog wel wat kanttekeningen.
Stoppen met TV-kijken is nog zo gek niet, maar ik vraag me af hoe zuiver op de graat die nieuwe media zijn. Dat samen delen van de opbrengsten van moeder aarde in de plaats moet komen van de bewierookte hebzucht roep ik hier al sinds ik reacties schrijf. Maar hoe wil je dat je inkomen wordt uitbetaald als het niet via de banken gaat, in loonzakjes? En is geld juist niet de uitdrukking van onze ruileconomie die uiteindelijk op hebzucht is gebaseerd? Dan zou je ook moeten opnoemen dat ook het geld de wereld uit moet, en dat kan als we inzien dat vertrouwen in elkaar de basis is voor een wereld waar ieder werkt naar vermogen en consumeert naar behoefte (ik parafraseer hier Karl Marx).
Milieubewust leven houdt voor mij o.a. in dat ik zeker niet harder dan 100 rijd, die enkele keer dat ik met de auto de snelweg opga, en al tientallen jaren zelf tassen meeneem om het plastic te weigeren.
Ik weet niet wie de volksverraders zijn waar de politici mee heulen maar elders heb ik uitgelegd dat ook politici mensen zijn die integer proberen de wereld te redden, hoewel ze dat wel vanuit een andere overtuiging doen dan ik, en wie zal zeggen wie gelijk heeft? Door een vijandbeeld op te roepen creëer je zeker geen betere wereld.
Tenslotte is mijn ervaring, ook na meditatie, dat het hart niet altijd de juiste raadgever is. Die functie hecht ik eerder aan de ziel. Wat niets anders betekent dan dat je leert te mogen zijn wie je bent en ook dat kun je door meditatie bereiken. Want die kan je helpen de emoties te overstijgen (NIET overwinnen), ze te integreren zodat je een besef van je eeuwigheid krijgt.