vrijdag 22 augustus 2014

GRÉ MOET VERDER ZONDER HENK

Het was een mooi stel. Ze waren gek op elkaar. Altijd mooi als je op latere leeftijd een maatje vindt voor vriendschap, liefde en steun. Ze hadden het goed samen. Zie nog maar eens dit dit dit en dit blogbericht.

Onderstaande foto is een half jaar geleden gemaakt. Tijdens een interview met de strijdbare en markante Henk Groenhof over z'n CPN-verleden (hij was de beste vriend van Fré Meis). Het was de laatste keer dat de blogger hem in levende lijve heeft gezien. Op 6 augustus mailde z'n zoon: Ik wil u even meedelen dat op 31 07 2014 onze vader Henk Groenhof is overleden.
Ik meld dit omdat u regelmatig Henk en Gré op de foto hebt gezet en reportage's over hun hebt gemaakt.\Ze hebben dit altijd als leuk ervaren. 

Na de condoleances te hebben overgebracht vroeg ondergetekende hem hoe dat nou opeens zo was gekomen. Hij antwoordde: Onze vader is overleden omdat het lichaam helemaal op was. Hij kon de dingen die hij graag deed zoals lezen, klokken repareren e.d. niet meer doen.Hij bleef wel strijden tot het einde maar dat waren we wel van hem gewend, hij heeft nog 2 dagen in een soort coma gelegen en is toen toch rustig op 86 jarige leeftijd overleden.

Twee dagen later, op 8 augustus, ging de blogger bij Gré op bezoek in de Bunnemastee. Vele jaren geleden verloor ze haar man, nu moet ze vriend Henk loslaten. Hij was een dag tevoren gecremeerd. Het verdriet en de leegte waren voelbaar in de kamer. Gré: "We waren 7 jaar samen en we hebben een mooie tijd gehad. De laatste tijd ging Henk lichamelijk achteruit. Ik heb hem in z'n laatste dagen verzorgd, tot dat het niet meer ging, toen zei ik: 'Ga maar lekker slapen, het is goed zo.' Nadat ik dat gezegd heb blies hij z'n laatste adem uit."

Bovenste en rechter foto zijn tijdens het bezoek aan Gré gemaakt. Op bovenste afbeelding toont ze een foto van hun beiden. Boven het bed hangt een door een buurman gemaakte schilderij van het stel. Op tafel lagen boeken over de CPN, zie foto rechts.
Gré: "Op de crematie werd op het einde de Internationale gezongen. Dat was Henk z'n levenslied."

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Gossie, sterkte hoor.

Anoniem zei


Sterkte gewenst aan de nabestaanden.
Nu kunnen ze samen over de goeie oude tijden praten, daar waar ze nu zijn...

Willem Pauwelussen zei

Ja, toen er nog solidariteit bestond weetjewel.