zaterdag 23 augustus 2014

"ZULLEN WE EEN ZAK BIJ DEZE ASO IN DE TUIN DUMPEN?"

Mevrouw te Witt loopt regelmatig met haar hond vanuit de Froukemaheerd het Kardingepark in. Afgelopen week stuurde ze bovenstaande foto en schreef erbij:
Heerlijk wandelend in de zon met Doggie, zag ik dit in het park Noorddijk. Ik vroeg me af of de aso van wie dit afkomstig is, erg blij zou worden als we een zak vuil in zijn tuin dumpen.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Doordat de vermeende aso jaar in jaar uit door de overheid en politiek wordt verneukt met burgeronvriendelijke afvalregelingen, redeneert die persoon wellicht precies zoals u mevrouw Te Witt !

Anoniem zei


Haha 19.37 uur.
Op een bepaalde manier bevalt je reactie me.

Mevr. Te Witt, al even gekeken of er misschien een adres in de zak zit?

Anoniem zei

Wat is dat nou voor een rare opmerking? Je hebt toch allemaal een kliko of een pasje voor de afvalcontainer? Voel je eens verantwoordelijk voor de maatschappij waar je in leeft in plaats van het altijd maar op 'de anderen' af te schuiven! Jij bent onderdeel van de maatschappij en doe zoals je wilt dat anderen jou ook behandelen!

Anoniem zei

Anon 11.08 uur leeft duidelijk nog in de staatshypnose dat we in een volksvriendelijke democratie zouden leven. Degenen die inmiddels zijn ontwaakt beseffen hoezeer de mensen tegenwoordig worden gehaat door de overheid. Terzake: wie een snoeppapiertje verliest in de groene kliko dan wel een takje of blaadje laat uitsteken buiten de grijze kliko, verdwijnt binnenkort voor zeker 3 jaar achter de tralies. Grof huisvuil wordt niet meer afgehaald, dus mensen, heeft u nog een aftands fietsje of afgekloven bankstelletje staan : hupsakee, het park of de vijver in ermee !

Anoniem zei

Waar is Therèse??

Willem Pauwelussen zei

Beijum was in 1987, samen met de beide Brugborgwijken, de proeftuin voor 9 maanden kliko. Een van de overwegingen was dat grofvuil deels in die container kon wat een besparing betekende.
Als het weg te werpen object niet in de bak past is het een kleine moeite om het even aan stukken te zagen of te hakken, is mijn ervaring.
En wat die snoeppapiertjes en ander weggooiverpakkingen betreft, de SP schreef in de jaren '70 als in het (toen nog overal gecolporteerde) partijblad De Tribune: "Het is maar goed dat er bij Shell geen patatzakjes uit de schoorstenen komen."
We leven in Nederland nu eenmaal in de illusie dat vrijheid betekent dat je overal regels voor opstelt. Maar de verantwoordelijkheid uit handen geven betekent ook dat je je eigen (wils-)vrijheid inlevert. Dat kan inderdaad overkomen als een volkshatende overheid.
Wel lullig voor die ambtenaren die zo hun best doen, trouwens.

Anoniem zei

We lezen steeds meer over ambtenaren die bovengemiddeld frauduleus en corrupt zijn, in een mate waarbij vele banksters verbleken. Ze gaan daar gewoon rustig en lustig mee door, omdat ze nooit persoonlijk aansprakelijk worden gesteld, laat staan vervolgd. Dus mensen, zorg dat je ambtenaar wordt. Slapen en stelen als dagbesteding.

Willem Pauwelussen zei

Nou, ik heb anders heel goede ervaringen met de mensen van de Stadsdeelcoördinatie. Daar zal ook niet iedereen gelijk over denken, maar dat ze vanuit betrokkenheid met ONS hun werk doen staat buiten kijf.
Niet alles over 1 kam scheren aub.