vrijdag 29 augustus 2014

PIOTR REPAREERT NOG STEEDS FIETSEN

Piotr Skiluk woonde vele jaren in Beijum, waar hij bekend werd als fietsenmaker. Hij is van Poolse afkomst maar kwam 25 jaar geleden met vader en moeder als vluchteling naar Nederland.
Tot een jaar geleden woonde hij in de Isebrandtsheerd, van huis uit repareerde hij voor een zacht prijsje fietsen van Beijumers. Tegenwoordig woont hij met z'n vriendin in Lewenborg:"Lekker rustig en een lekker ruim huis."
Dé fietsenmaker van Beijum, Postma bij de bussluis, is deze week gesloten, waarschijnlijk in verband met vakantie. Hoe moet dat nou, de blogger moest een nieuwe binnenband op z'n voorwiel, maar het lukte hem niet goed om dat zelf te doen. Via het archief achterhaalde hij het telefoonnummer van Piotr. Repareer je nog fietsen? Ja, kom maar even langs. Een binnenband bij de Action in Lewenborg (nog geen twee euro) gehaald en op naar Kluisgat 71, het woonadres van Piotr.

Binnen vijf minuten was de klus geklaard. "Maak maar even reclame voor me, mensen kunnen nog steeds komen om hun fiets te laten repareren."
Genoemde adres staat reeds genoteerd. Het nummer van de Lewenborgse fietsenmaker is 0648419147

1 opmerking:

Anoniem zei


Daarvoor hoeft men niet naar lewenborg, blogger.
Dichtbij AH woont een aardige man die ook reparatie's verricht.