donderdag 28 augustus 2014

DE LOEMPIA-BOER GAAT VERHUIZEN OP PLEIN WEST

Het wordt de komende tijd rustiger op de zuidzijde van Winkelplein West te Beijum. Visverkoopster Peggy staat met haar kraam (rechts op de foto) in het vervolg alleen nog op woensdag, donderdag en zaterdag op het plein. Ze had gistermiddag nieuws: "Mijn buurman gaat verhuizen.'

Vertel Peggy, vertel. Kordaat: "Niks ervan, vraag hem dat zelf maar." Vietnamees Vangong Duong stond vorig jaar nog aan de noordzijde van Plein West. Wat nou, ga je verkassen? "Ja, vanaf volgende week ga ik met m'n kraam voor de Primera staan, ik heb daarvoor een vergunning gekregen."
Zie foto, de loempia-man komt met z'n nering naast de winkelwagenstalling van de Lidl te staan (op de voorgrond, foto).
Winkelplein Beijum West is wellicht het meest chaotische winkelplein van heel Groningen. Twee kappers naast elkaar, en naar het schijnt komt er een bezorg-pizzeria tegenover La Plaza (ook pizzeria).

Kapper Gerrie de Boer toont zich optimistisch. Vorige week: "Ik vind het prettig dat het pand naast m'n zaak weer wordt opgevuld. Een pizzeria is welkom, alleen hoop ik dat er in dat geval een goede afzuigsysteem komt zodat we niet in de pizzeria-lucht hoeven te werken. Maar daar heb ik alle vertrouwen in, een nieuwe zaak naast m'n kapsalon kan de samenhang op dit plein alleen maar versterken."

Geen opmerkingen: