woensdag 20 augustus 2014

WAT EEN HERFSTWEER (en je kunt nergens geld pinnen in Beijum)


 Wat een weer, dames en heren. Na een schitterende zomervakantie worden we met z'n allen bruut en abrupt de herfst ingeduwd. Het was vandaag om chagrijnig van te worden. Het bleef maar hozen.

Bij Winkelcentrum Beijum liepen sommige mensen vandaag extra narrig rond. "Waar kan ik pinnen?" Daar, om de hoek, in die verzopen steeg. De blogger kon er niet om heen draaien, de hele zaak stond weer blank voor het enige echte pinautomaat van Beijum. Zie foto links. "Maar die pinautomaat is buiten gebruik." De blogger kijken. Verhip, ze heeft gelijk. Temporarerily out of order. De passant: "Ik wil even een loempia kopen, waar kan ik nog meer pinnen." Blogger: probeer het in de drogisterij. Na vijf minuten kwam ze terug: "Ik heb geen ING en mijn pas wordt niet geaccepteerd."

Om gallisch van te worden, mensen willen een boodschapje in Beijum doen, ze hebben wat geld nodig maar ze kunnen nergens pinnen. En als ze dat wel kunnen hebben ze bij wijze van spreken kaplaarzen nodig, zie nogmaals de linker foto.

Op weg naar huis zag de blogger een lege droogrek met zielige werkloze wasknijpers in een tuin. Foto rechts. En het bleef maar regenen.

De herfst probeert deze dagen uit alle macht voor te dringen. Zie onderste foto. Hallo, heer of mevrouw Natuur, het is nog steeds zomer hoor. Kun je daar respect voor opbrengen? We willen volgende week graag droog naar Noorderzon. Opzouten met dat vroege herfstweer.


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Voor een wijk met 1 van de meeste inwoners in de stad Groningen zijn er in Beijum wel erg weinig pinautomaten eigenlijk. Spreiding is ook slecht.

https://www.google.nl/maps/search/atm/@53.2346273,6.5826906,14z

Klaas Vaak zei

Dat heet nu de macht van een bank, in het verleden schreeuwen om klanten, nu ze voldoende winst maken ( bij voorbeeld, RABO Bank 1,1 Miljard, in een half jaar) kun je als klant nu stikken.

Oplossing ; minder vaak pinnen en zoveel mogelijk geld van je rekening halen.