zondag 24 augustus 2014

EVEN NAAR NOORDERZON


Gisteravond reed ondergetekende na gedane arbeid terug van Assen naar Groningen. Waarom direct terug naar Beijum en niet even langs Noorderzon gaan? 
Zou het een beetje willen om vlakbij het festival een parkeerplaats te vinden?

Dat viel mee, via de Eeldersingel, Westerhaven en Westersingel was in de buurt van de Vissersbrug nog een plek vrij. Het Noorderplantsoen ligt vlakbij en na een paar honderd meter liep de blogger het feestgewoel in. Het was druk maar niet extreem druk, van het vorige jaar herinnert ondergetekende zich dat over een afstand van zo'n tien meter vijf minuten werd geschuifeld om verder te komen, gisteravond (tegen half twaalf) kon je gewoon doorlopen. 

Opvallend, wat een eettentjes, wat werden er veel verschillende hapjes te koop aangeboden. Altijd leuk om oude bekenden te ontmoeten en even een pilsje mee te drinken en bij te praten. Toch bekroop de blogger ook het gevoel dat het ieder jaar in grote lijnen hetzelfde is om de rondjes door het Noorderplantsoen te lopen. Leuk, gezellig, relaxed, maar niet erg vernieuwend en verrassend, eerder erg voorspelbaar. Een déjà vu-gevoel kwam omhoog: liep ik hier vorig jaar en de jaren ervoor niet net zo?

De muziek op het podium bij de vijver was prettig om aan te horen, zie foto's boven en rechts. Wat een gemoedelijke sfeer. En kijk, toch wat nieuws dit jaar, de blogger zag verschillende groepjes dames (geen heren) een selfie maken met het feestgedruis op de achtergrond. Zie, wij zijn er geweest. Foto links. Een bekende: "Het hoeft voor mij niet meer zo, het gaat hier hoofdzakelijk om zien en gezien te worden."

Niet te negatief doen, het blijft prettig om lekker vanaf een terras(veel leuke terrasjes!)de drommen mensen voorbij te zien lopen.

6 opmerkingen:

Rita de Wit zei

Van dinsdag 26 t/m zaterdag 30 augustus bied ik mijn sieraden aan bij Stuff n Goods, dus kom gezellig bij deze Beijumse langs op Noorderzon :)

Anoniem zei


Tja Kees, zelf wordt je er natuurlijk ook niet jonger op.
Met het ouder worden verandert de kijk op bepaalde dingen.
En och, bij gunstige wind kan je aardig mee genieten vanaf je balkon, toch?

Kees Huizenga zei

Dag anoniem,

Mijn balkon ziet uit op de zuidkant. Volgens mijn ervaring kan ik in de middag en avond genieten van de zon vanaf ongeveer het zuiden en het zuidoosten. De zuiderzon. Feit is dat ik bijna nooit op mijn balkon zit.

Anoniem zei


Bij mijn weten is een balkon nooit op de begane grond.
Is dit wat aantrekkelijker voor je, misschien?

Kees Huizenga zei

Mijn woning met balkon, met drie slaapkamers en een grote berging elders, heeft twee keer zo veel oppervlakte als een woning op de begane grond.

Maar de zon is wel een grote vriend van mij. Ik moet er meer van genieten.

Het Noorderzonfestival is mij te platvloers. Te veel alcohol. Bier in plastic bekertjes lust ik niet.

Anoniem zei


Oké, da's een kwestie van smaak natuurlijk, Kees.
Ik bedoel je laatste zin.
De begane grond onder je biedt je toch, zover ik weet, mogelijkheid genoeg om wat meer van de zon te genieten? ;-)?