dinsdag 19 augustus 2014

EEN BIJNA STOPLICHT VRIJE OOSTELIJKE RINGWEG


De Oostelijke Ringweg om de stad is bijna  stoplichten-vrij. Maar nog net niet helemaal. Als je pech hebt (als automobilist zijnde) gaan al rijdend ter hoogte van Driebond de slagbomen naar beneden omdat er (plezier)boten door het Eemskanaal varen.
Het kan irritant zijn. In dat geval zie je de voorste automobilisten nog net even de rode knipperlichten trotseren om voor het dalen der slagbomen gas te geven en over te steken. De verstandige automobilisten doen dat niet en rijden met een slakkengangetje richting de neergelaten horizontale rood-witte stoppalen.
 Zie foto links. Eenmaal gestopt weet je, hier is geen doorkomen aan. Zie bovenste foto, alleen in een stripverhaal lukt het om deze barrière te nemen.
Stilstaand kun je mooi even om je heen kijken. Even onthaasten, doe maar kalm aan, voordat je het weet ben je er geweest. Waarom altijd dat gejakker?

Kijk, een motorrijder links naast de fotograferende blogger, zie foto rechts. Wat ziet een berijder van een motor er toch altijd anoniem uit, er gaan honderd van in een dozijn. Niet vergeten dat er een mens onder het motorpak zit, een motorrijder ziet er vaak een beetje ontmenselijkt uit. En ook maar niet vergeten dat er mensen in auto's zitten, even vriendelijk groeten naar automobilisten links en rechts (sommigen staan even naast de auto te roken en te kletsen) kan geen kwaad. Het gaat even niet om blik maar om wat er in zit. Dat kun je allemaal weer even mooi zien als je een paar minuten stilstaat.

De slagbomen gaan omhoog en iedereen raast weer verder. Dat de stoplichten nog wat rood na knipperen maakt op sommigen geen indruk. Snel vooruit, anders moet je nog ritsen met de automobilisten die van de rechter baan (oprit) optrekken. Blik en anonieme motorrijders passeren de blogger links en rechts. De mensen verdwijnen weer op de achtergrond...
(Foto's vorige week zondag gemaakt)

Geen opmerkingen: