zaterdag 16 augustus 2014

RIJBAAN OOSTELIJKE RINGWEG VERPLAATST (18/8)

Foto's afgelopen week gemaakt. Verkeer rijdt nog aan de oostkant van de Beneluxweg
(Ingezonden)

Vanaf 18 augustus nieuwe situatie Ring Oost ter hoogte van Kardinge

Het doorgaande verkeer op de Oostelijke Ringweg gaat vanaf a.s. maandag 18 augustus aan de Ulgersmaborg-zijde van de Oostelijke Ring rijden. Tevens is het dan weer  mogelijk om – komende vanuit de richting Bedum - het bedrijventerrein Ulgersmaborg Noord (tegenover Kardinge) op te rijden. Voor verkeer komende vanuit de richting Hoogezand is dat nog niet mogelijk.

In de afgelopen weken heeft het verkeer aan de Kardinge-zijde van de Oostelijke Ringweg gereden. De verwachting is dat a.s. zondag het verkeer ‘wordt omgezet’ naar de Ulgersmaborgzijde.
Fietsers
Fietsers kunnen nu over het nieuwe viaduct bij Kardinge rijden. In de loop van 2015 komen er nog twee nieuwe fietsviaducten in plaats van het Meedenpad en de Stadsweg, gecombineerd met ecopassages. De oude fietsbruggen worden dan gesloopt en op dezelfde plek komen dan de nieuwe fietsoversteken.
Afrondende werkzaamheden
De afrondende werkzaamheden – na het inrijden van het nieuwe viaduct bij Kardinge – zijn in volle gang. Ook in de bouwvakperiode is de aannemer voortvarend aan het werk geweest. De aansluitingen vanaf de Oostelijke Ringweg op de rotonde aan de Ulgersmaborg-zijde zijn nu nagenoeg klaar. In de komende weken wordt vooral weer aan de Kardingezijde gewerkt.
De werkzaamheden duren tot begin oktober. Afslaand verkeer vanaf de Oostelijke Ringweg dat vanuit de richting Hoogezand komt - met bestemming Kardinge en/of  Ulgersmaborg-Noord - dienen tot die tijd een omleidingsroute te volgen via Lewenborg. Geïnteresseerden kunnen overigens de werkzaamheden volgen via de webcam Kardinge op de homepage van www.ringgroningen.nl 
(Foto's links en rechts tussen Beijum en kruispunt Kardinge gemaakt, vlakbij laatstgenoemde kruispunt)

Geen opmerkingen: