woensdag 21 maart 2012

EEN KINDERWENS VOOR GERMAINE

De tien jarige Germaine, leerlinge van de Heerdstee, wist niet hoe ze het afgelopen zondagochtend, de achttiende maart, had. Wat was dat om half tien toch ineens voor roze 'bakbeest' voor haar huis?  Locatie Nijensteinheerd?  En, echt, was het de bedoeling dat zij daar in ging stappen? Jawel. Dat was echt helemaal de bedoeling. Haar ouders hadden haar in het kader van Stichting Kinderwens, de wensenvervullers van ernstig zieke kinderen, voor een daverende verrassing voorgedragen.
Stichting Kinderwens is een vrijwilligers organisatie die probeert de grootste, misschien, laatste wens van ernstig zieke kinderen in de leeftijd van 4 tot 20 jaar te vervullen in het Noordoosten van Nederland.
Ieder kind heeft recht op plezier en ontspanning in zijn leven. Maar voor sommige kinderen is dat niet mogelijk. Doordat sommige kinderen erg ziek zijn, is er vaak geen mogelijkheid voor ontspanning. De ouders zien geen mogelijkheid de wens van hun kind te vervullen.
Juist voor deze kinderen wil de Stichting Kinderwens er zijn. Om de kinderen hun dagelijkse sleur even te laten vergeten. Zo kunnen ook deze kinderen een dag krijgen om nooit te vergeten!
Ik sprak gisteravond telefonisch met de moeder van Germaine nadat me via een medeleerlinge, een klasgenootje van de Heerdstee, ten gehore was gekomen wat haar afgelopen zondag allemaal is overkomen. "Het was een erg emotioneel moment toen de limousine kwam voorrijden en m'n dochter instapte."
Het moet me het dagje wel zijn geweest voor de negenjarige Beijumse Germaine. Brunchen in het Feithhuis in de stad. Wokken in de Euroborg. Maar vooral, en wat een hoogtepunt moet dat zijn geweest: op de foto met André van Duin in de Martiniplaza.  Want ze bezocht....
Ja hoor… daar is ie weer! De geheel nieuwe theatervoorstelling van Andre van Duin, samen met Ron Brandsteder en Anne-Marie Jung. Website: www.martiniplaza.nl
Normaal gesproken  gesproken moet ik het feestvarken nog even vragen hoe de dag voor haar is geweest. Maar het is tien uur dinsdagavond als ik dit bericht zit te typen. En ik vraag me af, moet dat nou wel? Haar vragen hoe ze het ervaren heeft? Spreken de foto's niet genoeg voor zichzelf?
De Stichting Kinderwens is opgericht op 7 februari 2005 bij notariële akte, door Bé Kikkert. Bé Kikkert is marktkoopman, en kwam op het idee voor de oprichting van de Stichting Kinderwens toen een klant hem het verhaal vertelde van haar zieke dochter.

Het was haar wens om nog één keer naar een pretpark te mogen gaan. De reden hiervan was haar ernstige ziekte en een wens aanvraag werd niet gehonoreerd. Op eigen kosten heeft hij toen een onvergetelijke dag voor haar geregeld. Na een periode van rust is er in februari 2007 een vergadering geweest om de stichting weer nieuw leven in te blazen. Tijdens deze vergadering is er een bestuur gevormd van 7 personen. Deze personen, allemaal vrijwilligers, zijn vol overgave aan de slag gegaan. Hun inspanningen hebben geleid tot de startmiddag op 5 september 2007, bij het ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen.
Vanaf dat moment zijn er een aantal wensen vervuld, en krijgen we regelmatig nieuwe aanvragen voor wensen. Ook worden er regelmatig acties ten behoeve van onze stichting gehouden, meer hierover kunt u lezen op de pagina acties.
Door het toenemende aantal wens aanvragen blijkt dat er behoefte is aan een stichting als deze.
Het werkgebied van de Stichting Kinderwens is het Noordoosten van Nederland. Dit zijn de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland.
Op de site worden onze activiteiten toegelicht en kunt u voorbeelden vinden van wensen die we reeds vervuld hebben, maar ook over acties die men heeft gehouden of gaat houden.
Indien u donateur wilt worden van de Stichting Kinderwens kunt u gaan naar de pagina contact waar een aanmeld formulier staat.
Germaine staat op de foto's, klik desgewenst groter, met roze shirt en zwarte mouwen.
Op een blogbericht op Beijumnieuws van vorig jaar juli staat ze op de foto toen ze met vriendinnen ging bowlingdansen in het kader van een verjaardagsfeestje. Lees hier. Met dank aan de opa van Germaine die deze foto's opstuurde, zie boven.
Binnenkort nog een foto van Germaine met volkskomiek van Duin.
(Op verzoek van de ouders vermeld ik niet de aard van de ziekte)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik denk aan jullie .
Heel veel sterkte hoor !

spark zei

Jammer dat kinderen ziek worden ze moeten toch gewoon zoals ieder ander kind een onbezorde jeugd hebben.