vrijdag 9 maart 2012

VOETBAL, BUITEN POEPEN EN EEN POT

Een fietstochtje door de wijk en omstreken levert regelmatig aparte foto's op. Wat te denken van voetbalstoelen van de Fc naast een wc-pot in de tuin? Zie links en klik desgewenst groter. Zullen het oude kuipstoeltjes zijn uit het oude stadion aan de Zaagmuldersweg? Ik vergat het aan de bewoners van dit huis aan de Bottemaheerd te vragen toen ik toestemming kreeg om in de tuin te fotograferen. De foto rechts is langs het Heerdenpad gemaakt, bij een ingang naar een huis in de Hunze. Wat een vriendelijk bord. Geen tekst waarop gevloekt en gescholden wordt: 'Flikker op met die vieze schijtende honden voor onze ingang'. Nee, de aanhef luidt: "Lieve mensen." Kijk, zo kan het ook. Vriendelijk vragen.
Een wc-pot in de tuin, wat een symbool van luxe: http://www.zekunnendepotop.nl/  Wist u dat…

` …er in de 21ste eeuw nog steeds mensen zijn, die geen of te weinig schoon drinkwater hebben?
…er per dag meer dan 5.000 kinderen aan ziektes overlijden, veroorzaakt door gebrek aan schoon water? Ziektes zoals diarree, zijn veelal een direct gevolg van het drinken van of in aanraking komen met vervuild water.
…er jaarlijks 4 miljoen mensen sterven door het niet voorhanden zijn van een toilet en schoon drinkwater?
…2008 door de VN was uitgeroepen tot internationaal jaar van sanitatie?
…u, naast de politici en heel veel bekende Nederlanders, kunt meehelpen om dit alles te veranderen?
Kortom, of u nu helpt of niet…dankzij u kunnen ze de pot op!

In Nederland hebben sommige mensen last van hondepoep op straat en in de natuur. In veel derde wereld landen doen mensen noodgedwongen hun behoefte op dezelfde plekken. Wat zouden ze daar blij zijn met een wc-pot zoals deze die als tuindecoratie in zo maar een tuin te Beijum staat.

Geen opmerkingen: