dinsdag 27 maart 2012

PARTICULIER KLEURWIJK BEIJUM (2)

Jaja, dames en heren van Pand49 en heren Klusbussers, jullie krijgen er concurrentie bij. Vol lof over jullie initiatief om Beijum kleurwijker te maken, maar jullie hebben niet het monopoly op dit fraais.  Opvallend hoeveel kunstwerken er aan gevels in de Beijum hangen. Een korte serie van tien afleveringen tot 14 april is bij deze begonnen. Zo ook deze twee, zie foto, ze hangen op ongeveer vijftig afstand van elkaar en wel midden in de wijk. Het schilderij links lijkt zelfgemaakt en is ondertekend met '89. Op de rechter foto ziet u een soort van foto of poster hangen. Een kleurwijkbeijumposter, wat mij betreft.
De Klusbussers gaan de komende week weer letterlijk aan de weg timmeren. Maar in het klein doen redelijk wat particulieren stiekem mee.
En nou niet denken dat jullie mooie initiatief wordt ondermijnt, geachte kunstenaars, heer Kruizinga van Neijestee, en heren Klusbussers. Nee, deze serie versterkt de boel alleen maar. We willen een Kleurwijk Beijum. En daarbij geldt: Beijumers, doe zoveel mogelijk mee. Behang jullie buitenmuren met kunst zoveel het kan.
(Omdat 14 april, de dag is waarop de 'openingceremonie' van de Kleurwijkkunstwerken zal plaatsvinden, en het dus kort dag is, zal deze miniserie om de drie, vier dagen op Beijumnieuws worden gepubliceerd)
Zie hier nog een keer deel 1 van particulier Kleurwijk Beijum.

Geen opmerkingen: