woensdag 21 maart 2012

ONGEWENSTE STOF ROND INNERSDIJK

Ik weet niet eens hoe de Beijumer die u hier op de foto ziet heet. Maar ik kwam vanochtend bij hem terecht omdat me via via ten gehore was gekomen dat Ypemaheerders, in het bijzonder de bewoners langs het trapveldje(vijver, fontijn) al weken erg veel last hebben van stofwolken die veroorzaakt worden door de sloopwerkzaamheden rond Innersdijk. De bewoners moeten de ramen dichthouden, ze kunnen buiten geen was ophangen, en lekker buiten in de tuin zitten met dit mooie weer is ook verre van aangenaam. Voor de echtgenote van de Beijumer is het extra onprettig, last van astma hebben en fijnstof om je heen.. Eerst maar even googelen, er schijnen richtlijnen en wetten te bestaan die met sloopwerkzaamheden en (fijn)stof te maken hebben: 1.2.1 Bij opslag, overslag, transport, breken of sorteren van bouw- en sloopafval of puingranulaat worden maatregelen of voorzieningen getroffen, die gelden voor klasse S4 en S5 voor de stuifgevoeligheid van stof, zoals opgenomen in de Nederlandse emissierichtlijn (september 2000). In ieder geval is een doelmatige sproei-installatie aanwezig en werkzaam. Wetten en Overheid.
De afgelopen weken is er bij mijn weten niet gesproeid tussen de brokstukken en sloopwerktuigen bij Innersdijk. Terwijl dat wel zou moeten, want wettelijke voorschriften. De omwonende vertelde zijn klacht bij de slopers te hebben neergelegd maar dat hij met een grapje het bos werd ingestuurd. Zie en beluister de video. Met de bewoner ging ik poolshoogte nemen op het terrein van het bijna vergane verpleeghuis. Is het toeval, heeft het te maken met klachten van omwonenden richting de politie, of kwam het door de draaiende camera? Opeens werd er gesproeid. Vol verbazing liet de Beijumer los: "Dit is de eerste keer dat er gesproeid wordt." Nee, niet vlak bij zijn huis, waar de stofwolken nog steeds onbelemmerd de lucht in vlogen, maar precies op de plaats waar hij en ondergetekende aan kwamen lopen. Toeval? U moet er het uwe maar van denken. In elk geval hebben de Ypemaheerders weken last van de stof gehad omdat er niet werd gesproeid. Terwijl dit wel een wettelijke norm is.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik fiets dagelijks langs de sloopwerkzaamheden en vandaag pas voor het eerst gezien dat er wat stof de lucht in ging. Naar mijn idee lijkt het allemaal nog wel mee te vallen. Ik heb iig geen last gehad van de stof.... terwijl ik wel licht astmatisch ben.

Anoniem zei

Hallo zeg, het maakt nog wel verschil of je er langs fietst of er naast woont en constant inzit. Ff nadenken.

Anoniem zei

Voorschriften zijn voorschriften. Bah, geen respect voor omwonenden.

Stepahn zei

Johan,waarom melden omwonenden zich bij jouw en niet bij de BOB.
Ben jijnde bewonesroraganisatie beyem?

Anoniem zei

Respectloos