zondag 25 maart 2012

ZOMERTIJDDAGJE

Het is eigenlijk te mooi weer om te gaan zitten bloggen, maar ik kan het toch even niet laten. Wat je met een laptop achter in de tuin niet allemaal kan doen.
Ivm een lekke fietsband tufte ik net even met de Jetta door de Hunze en een stuk Beijum. De auto even bij het Trefpunt neergezet, hier was weer een Antilliaanse kerkdienst aan de gang. Te mooi weer om naar binnen te gaan dit keer, wel was een wandeling naar het Peddalpark even de moeite waard. De grote foto boven is daar vanmiddag omstreeks half vier genomen. Het sportieve jongerenbolwerk in dit gedeelte van het Groene Hart gaat al weer z'n zesde seizoen in. Als ik me niet al een seizoen vergis. Een fotootje maken was ok, als er maar een 'positief stukje' bij gezet zou worden. Vooruit dan maar weer, maar ja, valt er iets negatiefs over dit project te vertellen? Ik heb al ruim een jaar geen klachten over overlast en zwerfvuil ivm het Peddalpark gehoord.
Daarna reed ik nog even door de Hunze. Wat een heerlijke landerige sfeer hing daar. Zomers eigenlijk. wat een ontspanning. Op een gegeven moment kon ik niet verder, twee jongetjes waren aan het straatvoetballen, zie foto links. En gelijk hebben ze, de straat is net zo goed van hun. Hoezo een keer per jaar wachten op een straatspeeldag?
De laatste foto, rechts, is omstreeks tien voor vier gemaakt. In Pand49 wordt vandaag de zoveelste expositie gehouden. Een der organisatoren wond er geen doekjes om toen ze eerlijk zei: "Ik verwacht niet dat het druk gaat worden, het is veel te mooi weer."
En dat is natuurlijk ook zo. Kunst lijkt me meer iets voor de herfst en winter dan voor mooie voorjaarsdagen waarop het lekker zomers warm is.
En, altijd hulp bij het publiceren van blogberichten: "We sturen wel even een foto op."

Geen opmerkingen: