maandag 12 maart 2012

NESTKASTJES, WANT HET WORDT LENTE

Het prille voorjaar inspireerde Beijumer Erik Knollema gisteren om op eigen intitiatief een nestkastje voor vogels in een boom achter z'n huis te plaatsen. De lezer kent hem wellicht wel, hij is de bedenker van het 4 mijl parcours in Kardinge. En ook was en is hij betrokken bij de aanleg van de plukbossen in het Kardingepark. In het in mei te verschijnen Boek over Beijum is hij verantwoordelijk voor het hoofdstuk over natuur en groen in de wijk, en vorig jaar juni kon u dit blogbericht over hem lezen. Wellicht wil hij nog figureren in de serie Nog....dagen tot Hét Boek.
De drie jongemannen die u op de foto ziet sleepten de trap waar Knollema op staat naar de boom waar reeds twee jaar een nestkastje van hem hangt. Altijd mooi om de jeugd te betrekken bij het schoonmaken van hun wijk, of bij het creëren van iets moois, zoals hier het geval is.

 Heeft er al een nestje in gezeten? "Ja, vorig jaar heeft een koolmees er jongen in gekregen. Grappig is om te zien dat een specht heeft geprobeerd om het gat groter te pikken, die wilde er ook gebruik van maken en naar binnen, maar hij was te groot." Linksonder naast de trap ziet u een nieuw vogelhokje liggen, die werd na deze inspectie in een verder op staande boom getimmerd.
Het wordt voorjaar. En veel Beijumers houden van de natuur en het groen in en om hun wijk heen. Zo ook hier. Straks met mooi weer lekker in de tuin zitten en genieten van de natuur. En lekker observeren hoe vogels het kastje ontdekken en er dankbaar gebruik van maken. 

Geen opmerkingen: