zaterdag 3 maart 2012

HONDE-REDDINGSOEFENING INNERSDIJK

Eigenlijk wilde ik vanmiddag de laatste sloopvideo van Innersdijk publiceren, maar dit gaat toch even voor. En in feite verklapt ik hiermee de laatste stand van zaken rond het oude verpleeghuis al, zie foto en bekijk de video. Alsof er gebombardeerd is! Een rampgebied.
Een ideale plek om een soort van rampoefening te houden, beter gezegd een reddingsoefening. Vanaf de zijlijn, buiten het hek, begon ik vanmiddag omstreeks 14.00 uur te filmen wat de redders van http://www.reddingshond.nl/ tussen de brokstukken van Innersdijk aan het doen waren. Acheraf snap ik pas dat ze een levend mens diep onder de brokstukken hadden verstopt, en dat de reddingshond die moest opsporen.
Hondenbezitters die een hoge kwalitatieve opleiding wensen van een internationaal ervaren gediplomeerde instructeur gaan naar Stichting Reddingshond.NL. Ook zijn wij het adres voor het verzorgen van hondentrainingen van uw huishond. Onze hondengroep is sinds 1997 gevestigd in de stad Groningen en hebben daar ook hun uitrukbasis. Het trainingsveld ligt aan de Koeriersterweg 9727 AD tegenover huisnummer 52 direct aan de westelijke ringweg en de busbaan. De bussen uit stad en noordelijke provincies hebben hier een halte. Voor de auto's hebben we een eigen parkeerterrein. Een van onze leden heeft als eerste Nederlander na een zware test een plaats verdiend in het USAR team van de Internationale Reddingshonden Organisatie deze mogelijkheden zijn er ook voor u.
Bekijk de video. Er zat zo'n vijftig meter tussen de filmer/fotograaf en redders, het schreeuwen moet u derhalve maar even op de koop toenemen.

Geen opmerkingen: