maandag 12 maart 2012

SWUEINMUJIEB (2)

Vanmiddag ging ik in de Wegwijzer kort in gesprek met twee opbouwwerkers. Even overleggen over iets kleurrijks uit de wijk dat mogelijk in Hét Boek over Beijum komt. Tijdens het constructieve gesprek ging de deur zonder te kloppen open en kwam het verward overkomend hoofd van een zich secretaris noemende persoon binnen. 

Vanuit een naast gelegen ruimte. De lezer weet misschien wel, het meest trieste hok van Beijum zit in de Wegwijzer, hier zit de met 19000 euro gesubsidieerde bewonersclub die verbindend, communicerend en (ook, net als de échte opbouwwerkers van Stiel waar ik mee zat te praten) opbouwend zou moeten zijn. Vanuit die ruimte kwam de verward overkomende man binnen. Hij zag me zitten en, moet ik toegeven, hij reageerde zeer adrem: "Kijk, daar hebben we de roddelpers ook."

De deur sloot zich weer. Een van m'n gesprekspartners riep hem nog na: "Maar hij is daar nu niet mee bezig hoor."
Een geweldige lach borrelde van binnen op, maar die werd gedempt door de wetenschap dat de triestheid van Beijum zich toch weer even heeft laten gelden. Schelden, tieren, grauwen, snauwen en vals kijken, zo ken ik de man al een aantal jaren als ik hem tegen kom. De helft van het duo verdeel en heers in de wijk. Terwijl het toch een verbindend en integer persoon in de wijk zou moeten zijn. Het zoveelste visitekaartje werd weer eens afgegeven.

Roddelpers. Er zit toch vooruitgang, en gelukkig ook een beetje erkenning voor me in. Anderhalf jaar geleden mailde de man nog de door zijn compagnon aangestuurde grieven naar een groter noordelijk medium op, het medium dat ook nog even werd gekapitteld over hun berichtgeving over de Beijumer perikelen. Want, die pasten niet in het eigen enge straatje. Ik heb de mail er nog eens op nagekeken, en citeer hieruit een zinsnede over Beijumnieuws, het blog waar vele, vele Beijumers dagelijks plezier aan beleven: "Wij beschouwen Beijumnieuws overigens niet als pers."

Roddelen. De hoeveelheid aan kwaadsprekerij dat door de club over sommige mensen in de wijk wordt verspreid kan zo langzamerhand een boekwerk vullen. Over een boekwerk gesproken, één roddel dan: ruim een jaar geleden heb ik belangenloos meegewerkt aan een portrettenboekje over cultureel Beijum. Het clublid heeft zich destijds ingespannen om mijn medewerking hieraan te dwarsbomen. In het belang van de wijk, weet u wel?

Het zou verbindend, integer en opbouwend in de wijk moeten zijn.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Triest en respectloos

Anoniem zei

zootje man

Anoniem zei

Nooit kwaad met kwaad vergelden .
Hoe kom je trouwens op :"swueinmujieb?"

Kees Huizenga zei

Het verdient aanbeveling dat STIEL niet in hetzelfde gebouw als de BOB en de OB Beijum zit.

Zonder te kloppen bij de STIEL-dames binnenkomen! Wat een botte brutaliteit. Wat een verkokerd wangedrag!!! Hun werkomgeving, die van STIEL dus, wordt structureel verstoord. Ten koste van de gesprekspartners van STIEL en STIEL zelf.

Het zou John Veldman sieren als hij alsnog zijn oprechte excuses aan STIEL Beijum en aan jou, Johan, aanbiedt. Dat is goed voor "de leefbaarheid van Beijum".

P.S.: De BOB kan moeilijk nieuwe bestuursleden krijgen. De reden waarom lijkt me gans duidelijk. Er is geen (wijk)verbinding, geen bezielend wijkverband...
Alleen de verliesgevende BOB-krant, de BOBWAARHEID (met dank aan Jochem Atema).

Betrokken Lezer zei

Dag,
je moet niet onderschatten wat voor positie je blog in Beijum in neemt. Je bent overal het snelst van op de hoogte en dat moet kwaad bloed zetten. Hij en de BOB zijn gewoon jaloers op je blog want je kaapt alles voor hun neus weg.
De rol van de BOB is sowiso uitgespeeld in de wijk. Het zit ze hoog. Nu weer Natuurmonumenten. Niks geen geroddel, puike berichtgeving!

Bianca zei

Wat 7 woorden al niet kunnen doen; het moet wel diep bij die blogger zitten dat hij in zijn versie de feiten zoveel verdraait #Beijum

Johan, het is een regelrechte loser. Wat moet het de zielepoot diepzitten dat hij er een van zn eerste tweets aanwijdt. Sukkel.