woensdag 21 maart 2012

OOK LENTE OP PLEIN OOST

Een beetje een rare kop boven dit blogbericht bedenk ik me nu, alsof het overal lente kan zijn maar niet op Plein Oost. Ons aller zorgenkindje, of positiever gezegd: huiskamer. Wat was het er sfeervol vanmiddag. Geen gesubsidieerde opleuk-evenement, nee het zonnetje scheen, er werd gerelaxed, kinderen speelden op de speeltoestellen en Beijumer dames kwamen er samen om lekker op een bankje te zitten en bij te kletsen. Zie ze daar zitten, drie in de wijk woonachtige vrouwen. Dames, ik mag zeker wel even een foto maken, niet?  Jawel hoor, geen enkel probleem. Een der dames: "Dit komt me bekend voor, ik stond ooit in de Loeks als de "laiverd van de week." Toe maar weer. Op de rechter foto ziet u een medewerkster van Pand49 lekker van het zonnetje genieten.
Ach, wat allemachtig prachtig, het is voorjaar. En wat was het druk op straat en in de voortuintjes. Overal spelende kinderen. Niet allen op straat, ook op de speelveldjes. En volgende week gaat ons aller Schooltuin weer los, de kinderen uit Beijum e.o. zullen hun handjes weer in de Beijumer klei laten wroeten. En Beijumnieuws zal het volgen.
Wat een feest, nogmaals, het is 21 maart en het is...Juist, het is voorjaar. Prettig om in Beijum te wonen, vindt u ook niet?

1 opmerking:

michel zei

Misschien kan er een andere naam voor dat plein bedacht worden. "Plein Oost" klinkt niet en het is ook niet echt de naam van dat gebied, geloof ik, net zo min als "Plein West" officieel bestaat.