vrijdag 23 maart 2012

THEATERBUFFET IN 'T HEERDENHOES

Buurtcentrum het Heerdenhoes was vanavond zonder meer de gezelligste en sfeervolste plek in Beijum. Er was een kleurrijk buffet georganiseerd, en daarna kon er worden genoten van een theatervoorstelling. Ondergetekende kwam omstreeks acht uur het buurtcentrum binnen, juist op het moment dat de voorstelling zou beginnen. De volle zaal keek en luisterde geamuseerd naar 'Tel uit je winst,' verzord door rederijkerskamer Vondel uit Uithuizen. Zie foto. Klucht geschreven door Ray Conney, door rederijkerskamer Vonden Uithuizen. Het stuk is vertaald door Jon van Eerd. Nadat in de jaren '70 en '80 van de vorige eeuw John Lanting de klucht in Nederland perfect heeft vormgegeven, heeft Jon van Eerd de titel ‘Koning van de lach‘ moeiteloos overgenomen. Zijn grandioze timing en onnavolgbare mimiek heeft hem al vele successen opgeleverd. In ‘Een rits te ver‘,‘Boeing, Boeing‘ en momenteel met ‘Kantje Boord‘ heeft hij al laten zien waarom hij deze eretitel mag dragen. Zijn rollen in musicals als ‘Mamma Mia‘ en ‘Titanic‘ hebben laten zien dat hij ook het serieuzere werk niet schuwt. Lees hier.
Op de foto ziet u een jongedame genieten van het buffet. Ik heb me laten vertellen dat het heerlijk bereid is, en dat het even zo lekker smaakte.
Beijum heeft geen theater. Maar met dat tekort weten we wel raad. Theatervoorstellingen komen ook uitstekend tot hun recht in buurtcentrum het Heerdenhoes. Het kan allemaal maar. In Beijum. Vanavond onderstreepte deze locatie aan de Isebrandtsheerd dat maar weer eens.

(De beloofde Schooltuin-video staat voor morgen geprogrammeerd)

1 opmerking:

Anoniem zei

Eten was Antilliaans, met bruine en witte rijst, malse kip en diverse salades. Van het toneelstuk heb ik nog een eurobiljet in handen gehad. Met de letters SPECIMEN erop. Ik heb het maar teruggegeven.

(rené)