woensdag 7 maart 2012

AFSCHEID VAN INNERSDIJK (19)

Zo moet oorlog er uit zien, bedacht ik me bij het nemen van deze foto. Alsof er gebombardeerd is in Beijum Oost. De lezer heeft al een groot gedeelte van de sloopwerkzaamheden gezien op de video over een reddingshond die met redders  oefende in de puinhopen van wat ooit het verpleeghuis Innersdijk was. Kijk nog even mee. De muziek is van Maurice Ravel: Boléro. De Bolero of Boléro van Ravel is een ballet, in 1928 gecomponeerd door Maurice Ravel voor Ida Rubinstein. De première was op 22 november 1929. Het stuk heeft kenmerken van een Bolero.
Ravel noemde het stuk muzikaal inhoudloos, maar toch staat het stuk bekend als één van zijn meesterwerken. De Bolero bestaat uit twee thema's, die telkens door andere instrumenten wordt gespeeld. Na twee inleidende maten door de kleine trom wordt het eerste thema ingezet door een enkele fluit, waarna langzamerhand het gehele orkest gaat meedoen, waarbij bij elk opeenvolgende fragment crescendo plaatsvindt. http://nl.wikipedia.org/wiki/Bolero_(Ravel)

1 opmerking:

Liesbeth zei

Moi
Misschien een idee'tje om als jij klaar bent met deze opname's om eens te gaan kijken waar de bewoners zich vertoeven en als ze het daar leuk vinden ect ect.....