dinsdag 20 maart 2012

NOG MEER KLEURWIJK BEIJUM

Heel leuk al die schilderijen en foto's die aan kale gevels in de wijk worden opgehangen, maar het gebeurt niet alleen via Pand49 en de Klusbus. Nee, er zijn ook particiliere Beijumers die hun- al of niet zelfgemaakte- schilderijen aan de voorgevel bevestigen. Zie hier, foto, genomen aan de Froukemaheerd. Wat gebeurde er reeds en wat staat er nog te gebeuren rond de officiele ophangingen van kunstwerken in Beijum? Vanuit Pand49 kwam dit persbericht: In het kader van Kleurwijk Beijum zijn inmiddels de volgende muurschilderijen geplaatst:

Het werk van Anneke Mikkers aan de Doonbosheerd tegenover nr. 43
Het werk van Hilda Hofstra aan de Fultsemaheerd 69/70
Het werk van Atsje Straatsma aan de Scheltemaheerd 21/22
Het werk van Sascha Steenaart aan de Nijesteinheerd 77
In de komende weken zullen er nog zes muurschilderijen van verschillende kunstenaars aan gevels bevestigd worden. Op woensdag 21 maart is het de beurt aan het kunstwerk van Marijke langius. Deze zal te bewonderen zijn aan de Fossemaheerd 116.
De officiële opening van de muurschilderijen wordt gehouden op 14 april om 14.00 uur. Dit zal een feestlijke opening worden met optredens van Sandy Goeree, Robine Koerts en dansgroep Kidz with an Attitude op het plein van winkelcentrum Beijum-Oost nabij de bibliotheek en uiteraard Pand49.
De geplande datum voor ophanging van het werk van Marijke Langius, morgen 21 maart, blijkt bij nader inzien niet door te gaan. In een mail van Alex Kruizenga van woningcorporatie Neijestee stond vanochtend dit:
Ter info; volgende week woensdag de 28ste wordt het volgende kunstwerk opgehangen, fossemaheerd. (ivm planning lukt het deze week niet)

Geen opmerkingen: