zaterdag 24 maart 2012

LENTEWEER? DAAR HOREN TERRASJES BIJ

Klik groter
Een mooie bijkomstigheid van dit voorjaarsweer is dat we er weer op uit kunnen trekken. Ok, dat kon in de herfst- en wintermaanden ook wel, maar lekker ontspannen, of zoals u wil, chillen, op een terrasjes is er dan niet bij. Het buitenleven is weer begonnen. Kijk vooral ook eens in ons huiskamer op Plein Oost, wat een verschil of de zon schijnt of niet. Tot zover het weerpraatje. Op de bovenste foto ziet u twee jongemannen en drie dames op het terras voor het Café Biljart genieten van de voorjaarszon. Het uitzicht is hier redelijk wijds, een paar geparkeerde auto's op de parkeerplaats in de Claremaheerd kunnen de pret niet drukken.
Op Plein West staat het terrasjes van visdame Peggy vlak achter de geparkeerde auto's. Maar goed, hier heb je ook een echt winkelcentrum, klanten komen en gaan massaal met de auto. Het voordeel van Peggy's terras is dat er wat te beleven valt. Auto's komen en gaan. Fietsers en wandelaars idem dito.
Misschien heeft het Hof van Beijum wel het leukste terras. Alleen heb je daar weer geen reuring. Je kunt er over het water kijken en de eendjes observeren. Of in het luchtledige staren. Het is maar waar je van houdt.
De Wiershoeck, Café Biljart, het Hof van Beijum of de noordkant van Plein Oost, voor de snackbar/pizzeria. Dat zijn dé terrasjes van de wijk. Ik zou zeggen, maak u keuze. Of ga lekker met een pilsje of wijntje in uw eigen tuin of op het balkon zitten. Leve het voorjaar.

Geen opmerkingen: