zaterdag 10 maart 2012

AUM MEDITATIE IN SHANTI NIKET

In Groningen is nog steeds een groepje Osho-aanhangers actief. U weet wel, Osho, de verlichte meester die ooit Bhagwan heette. Tijdens z'n leven was de man voorstander van 'alles los laten' en 'in het hier en nu' leven. Maar veel aanhangers schijnen hem niet los te kunnen laten, er worden nog jaarlijks Osho-meditatiedagen georganiseerd. Onderstaand bericht kwam vanuit spiritueel centrum Shanti Niket, gevestigd aan de Heratemaheerd, binnen:
Ik nodig jullie hierbij uit voor de AUM-meditatie en voor de Osho-meditatiedag op die op 24 en 25 maart in Shanti Niket plaats vinden:

AUM-MEDITATIE
De AUM-meditatie zoals ontwikkeld door Veeresh en de Humaniversity is een prachtige gelegenheid om angsten en inperkende patronen te leren loslaten en jezelf voorbij de gebruikelijke beschermende grenzen te voelen en te ervaren. De meditatietechniek biedt daardoor openingen voor ontmoeting en verbinding naar binnen en naar buiten, creëert verdieping en overgave en opent voor de allesomattende Liefde die ons bestaan doordrenkt.
Sta je open voor deze twee en half uur durende intense en dynamische innerlijke reis waarbij je via je emoties en via interactie met anderen tot verdiepte levensvreugde en stilte kunt komen?

Dan ben je van harte welkom in Shanti Niket, Heratemaheerd 24, Groningen (Beijum Noord). De AUM-meditatie is een spel van energie zonder accenten op waaromvragen. Energie beweegt en als je totaal in het moment bent bent, is er geen controle. Samen met je schoenen laat je je mentale beheersing en sturing voor eventjes in de wachtkamer. Genieten van loslaten, genieten van ieder moment zodat er geen energie naar de toekomst of naar het verleden kan gaan. Dan valt de duisternis weg, lasten die je draagt vallen van je af, bevrijding...
Graag aanmelden bij Vasu: 0598-795241 of shanti.niket.nl@gmail.com  of info@shanti-niket.nl
Als je mee komt doen graag om 10.15 uur aanwezig zijn. Na de meditatie lunchen we samen.
Kosten: € 20,00
Je kunt ook alvast de volgende AUM-meditatie noteren of je ervoor opgeven: zaterdag 28 april.
OSHO MEDITATIEDAG:
"Mediteren vereist de bereidheid om elke gedachte, elke emotie te laten voor wat ze is. Het vereist de moed om het niets binnen te gaan. Alleen een individu met het hart van een leeuw zal die sprong wagen." (Osho)
Over een periode van meer dan 30 jaar heeft Osho met zijn woorden en meditatietechnieken miljoenen mensen geinspireerd en is hij nog steeds voor velen een grote inspiratiebron. Osho's meditatietechnieken zijn een revolutionaire bijdrage aan de wetenschap van innerlijke transformatie. Het zijn meditatietechnieken die passen bij het hoge tempo van het huidige leven. Ze zijn zo ontworpen dat eerst de opgehoopte stress van lichaam en geest wordt opgeruimd, waarna het eenvoudiger wordt de ontspannen en gedachtevrije toestand van meditatie te ervaren. De meditatiedag wordt muzikaal omlijst door violist Hans Battenberg (www.hansbattenberg.nl )
WANNEER: zondag 25 maart, 9.00-17.00 uur
WAAR: Shanti Niket, Heratemaheerd 24, Groningen
KOSTEN: € 50,00 (€ 40,00 voor minima)
INFO/AANMELDING: shanti.niket.nl@gmail.com  (Linker afbeelding van deze site)
Aum-afbeelding van: Stichting Aum.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hele goeie opmerking :"Veel aanhangers schijnen hem niet los te kunnen laten."