dinsdag 6 maart 2012

MEESTERS EN JUFFEN STAKEN

Ik was vanochtend net te laat om een bus met stakende leerkrachten uit de wijk richting Amsterdam te zien te zien vertrekken. Maar toch even, van de site  http://www.heerdstee.nl/, (Dank reageerder!)een school voor speciaal onderwijs:
Mijn meester of juf staakt!

Op dinsdag 6 maart staken veel Groningse meesters en juffen. Ze zijn het niet eens met de plannen van de minister van onderwijs. Die wil bezuinigen. Wel 300 miljoen euro. De mensen die voor de klas staan denken dat dat heel vervelende gevolgen gaat hebben. Vooral voor kinderen die niet zo goed kunnen leren. Die gaan nu soms naar aparte scholen met kleinere klassen. Daar is meer aandacht voor ze. Als minister Van Bijsterveldt haar zin krijgt, moeten meer van dat soort kinderen naar gewone scholen. En daar hebben de meesters en juffen het vaak al erg druk.

Wat vind jij? Is het een goed idee dat jouw juf of meester gaat staken? Of vind je het gewoon leuk, zo’n dagje vrij? Hebben ze het goed uitgelegd waarom er die dag geen les is? Kom je mee praten? De Groningse wethouder Elly Pastoor komt ook.

4 opmerkingen:

michel zei

De Heerdstee is geen school voor speciaal onderwijs maar een gewone basisschool.

michel zei

Het webadres van de Heerdstee is niet www.deheerdstee.nl maar www.heerdstee.nl

ralph zei

Op basisscholen en scholen voor het voortgezet onderwijs werken mensen die leerlingen met een rugzakje begeleiden. Denk hierbij aan ambulant begeleiders, remedial teachers, begeleiders voor autistische leerlingen enz enz. Door de bezuinigingen is er minder geld om deze mensen aan te nemen. Leerlingen krijgen hierdoor minder of geen begeleiding die ze nodig hebben met als gevolg terugval in leerprestaties en of gedrag en of omgang met medeleerlingen. Naar het speciaal onderwijs sturen kun je ze moeilijk aangezien deze speciaal onderwijs scholen vanwege de bezuinigingen geen extra personeel kunnen aannemen.

Anoniem zei

Wat ik vreemd vind is wij vergrijzen. Dus er zijn minder kinderen om de WAO straks te betalen. Maar er is altijd maar meer geld nodig.