donderdag 1 maart 2012

NIEUW SPEELZAND VOOR KERMIT

M'n eerste indruk was: dit moet toch een dure grap zijn. De gedachte die daarop volgde was: huur een bestelbusje en koop dertig zakken speelzand bij een bouwbedrijf en je bent klaar. Een joekel van een vrachtauto, met drie medewerkers er in, op de foto's te zien, bracht eind vorige week nieuw speelzand naar Kermit, de peuterspeelzaal achter in het Trefpunt. Een peuterleidster vertrouwde me toe dat Kermit binnenkort gaat verhuizen naar de Zwerm aan de Fultsemaheerd en dat er een kinderdagverblijf in de huidige ruimte zal terugkeren. Wat daar van waar is zal binnenkort wel bekend worden. Bij concreet nieuws volgt publicatie.
Kermit zit achterin het jongerencentrum 'Trefpunt', schuin tegenover De Wiershoeck. U loopt het Trefpunt binnen en als u helemaal doorloopt naar achteren, komt u vanzelf bij Kermit uit.

Xtra leuk. Wij zitten op een heerlijke rustige groene plek in Beijum, in het autovrije gebied, dat ook wel 'de groene long van Beijum' genoemd wordt. We zijn op natuur en op rust gericht. We gaan vrijwel dagelijks naar buiten, we halen water uit de sloot, gaan bloemetjes voelen in de kindertuin, eendjes voeren in de vijver, samen naar de kinderboerderij. En ook binnen is er heerlijk veel ruimte. We hebben maar liefst tien verschillende speelhoeken in ons riante lokaal. Dat is fijn, want het maakt ongestoord spelen mogelijk.
Wie werken er? Op peuterschool Kermit werken twee leidsters en een stagiaire. U kunt er op rekenen dat er altijd tenminste twee deskundige personen op de groep aanwezig zijn.
Xtra boeiend. Pedagogisch gezien bewandelen wij zo'n beetje de middenweg tussen vrij en gestructureerd. Wij werken in principe kindvolgend. Dat wil zeggen dat elk kind bij ons zoveel mogelijk de eigen interesse kan volgen. Daarnaast hebben we wel een duidelijke dagstructuur waarbij ook de groep als geheel aan bod komt. Zo eten we samen aan tafel en voeren we aan het begin en het eind van elk dagdeel een kringgesprekje. We houden dus het evenwicht tussen dingen in de groep en dingen voor jezelf doen.
Samenwerking. Wij zitten in een vensterwijk en dat betekent dat we samenwerken met alle basisscholen, het ouder-kindcentrum en maatschappelijk werk.
Groepen.We werken met groepen van maximaal veertien kinderen. Tweejarigen en driejarigen zitten bij elkaar in de groep.
Wees welkom. Natuurlijk bent u van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Even bellen van tevoren is wel handig.
Reactie van ouders "Bij Kermit merk ik dat ze echt tijd en aandacht voor mij en mijn kind hebben. Dat geeft een rustig en prettig gevoel."
Ieder jaar wordt onze locatie door de GGD geïnspecteerd. Het meest recente verslag kunt u hieronder lezen.

1 opmerking:

Anoniem zei

ik ben niet blij dat ze gaan verhuizen omdat het dit plekje makelijk is want ik moet einde maart 3 kinderen ophalen met de fiets eerst leeuwenborg kiemkiel kreeg geen pendel busje omdat ik 1,9 kilometer vanafwoont van plaats 2 dan naar kermit toe en einde maart nog naar de heerdstee hoe moet ik dat allemaal doen jammer dat ze weggaan en zoek dus een ander peuterspeelzaal die dichterbij is want de tijden is het niet te doen met de fiets