dinsdag 13 maart 2012

HOE ZIT HET PRECIES, JOOST?

Zo af en toe kijk ik even bij de Johannes Calvijnschool naar binnen. Het lijkt i.t.t. bijvoorbeeld de Doefmat een gesloten school, want een dicht hek rond het schoolplein, maar schijn bedriegt. Je kunt zo naar de zijkant van de leslokalen lopen en naar binnen kijken. Dat lijkt wat peepshow-achtig mijnerzijds, hoe haal je het in je hoofd om dat zo maar te doen, maar ik zat vorige week zondagmiddag met respect en weemoed naar binnen te koekeloeren. Wat ziet het er sfeervol en ouderwets gezellig schools uit! Graag zou ik zo weer even een tienjarig jongetje zijn en hier een dag in de klas willen zitten. Ik maakte twee foto's waarvan ik hier de eerste publiceer. Zie de lessenaar van de onderwijzer of onderwijzeres, wat een overzicht en wat een orde. Enerzijds jammer dat het schoolbord niet op de foto is gekomen, anderzijds gunt het u een kijkje op de directe omgeving. Zie de stoelen op de tafel staan, ja, zo hoort het.
En dan, zie het lesbord: Bas is de hond van Joost. Ik moet zeggen dat ik er niet over uit ben, volgens mij zijn alle drie onderstaande antwoorden mogelijk. Het kan toch zijn dat hond Bas een jong hondje heeft dat Joost heet? En dat hond Bas een vriendje heeft die ook een hond is? Pukkie? Ja, de hond van Joost heet vast Bas. Maar, is het beest op de afbeelding geen schaap?
Het is een mooie puzzel voor de J. Calvijnkinderen, dames en heren, een puzzel in een mooie, sfeervolle klas. Joost mag het weten.

Geen opmerkingen: