zondag 22 oktober 2017

EVEN VOORSTELLEN, DIRECTEUR STIJN VAN LEGOMUSEUM BEIJUM
"Kinderen mogen voor een euro naar binnen. Het is wel de bedoeling dat ze gaan meewerken om mooie lego-bouwwerken te maken. Die worden dan vervolgens weer neergezet in het museum."

Op bovenstaande foto zien we de jongste directeur van Beijum, Stijn van der Vlugt.
En op de foto helemaal beneden staat hij met zijn vader. Sibrandaheerd 88, achterzijde van het huis, de ingang van het legomuseum.


Naar aanleiding van dit afgelopen week gepubliceerd bericht fietste de Beijumblogger gistermiddag weer even die kant op. Zal het museum dit keer open zijn? En wie zit er achter dit initiatief?

Stijn heet hij. Ondergetekende is vergeten te vragen hoe oud hij is, hij schat tegen de tien of elf jaar.

Vader en de directeur namen de blogger mee naar binnen, eerst de tuin door, de woonkamer en vervolgens de trap naar de eerste verdieping. Naar de kamer van Stijn.

Wat ziet dat er leuk uit. En er is over nagedacht, er is een Doe-gedeelte, daar waar bouwwerkjes worden gemaakt. Zijn ze mooi en een aanwinst voor het museum, dan komen ze in het Kijk-gedeelte.

Wat een timing, de herfstvakantie is begonnen en voor kinderen (ouders mogen vast ook meekomen) is er nu een lego-museum. Voor maar een euro entree.

De blogger heeft het niet gevraagd, maar de directeur vindt het vast niet erg als bezoekers wat lego meenemen of eventueel schenken.

De directeur reageerde gistermiddag op het eerder gepubliceerd bericht, zie link boven:

Lego museum directeur Stijn van der Vlugt heet u van harte welkom. Om de week is het museum geopend van 15.00 tot 17.00 wanneer het bordje op "Open" staat. 
Maak iets moois in het "Doe" gedeelte en misschien mag je het dan wel in het "Kijk" gedeelte zetten! 
Entree is €1,- per kind.


(Foto's links, Kijk-gedeelte, rechts het Doe-gedeelte)

Geen opmerkingen: