zondag 8 oktober 2017

"RUTTE 3 KIEST VOOR DE RIJKEN EN NIET VOOR DE ARMEN"
"Premier Rutte beweert al jaren dat er geen armoede in ons land is."

Binnenkort zal het derde kabinet van Mark Rutte op het bordes staan. VVD, CDA, Christen Unie en D'66.
Mensen met hoge inkomens in het land mogen zich rijk rekenen. De minder draagkrachtigen zijn de klos. 

Aldus voorzitter Ulfert Molenhuis van de nieuwe dicht tegen Beijum aanliggende Voedselbank aan de Ulgersmaweg op zijn Facebook-pagina.

Kijken we naar het politieke landschap dan is het heel erg teleurstellend dat Rutte III opnieuw geen aandacht heeft heeft voor de allerarmsten in ons land en dat het verschil tussen arm en rijk verder wordt vergroot. De bijstand wordt verhoogd met 0,3 %, maar de BTW (voedsel) gaat van 6 naar 9 %! 

Dat betekent dat de armen nog armer worden en de rijken door belastingverlaging er op vooruit gaan. De premier beweert al een aantal jaren dat er geen armoede in ons land is. Onder `Rutte II is de armoede in ons land verdubbeld. Van het CDA wisten we al dat ze niet op zou komen voor de zwakkeren in de samenleving, ook al omdat het woord armoede niet te vinden is in haar verkiezingsprogramma, van D66 had meer verwacht mogen worden en van de Christen Unie weten we dat ze de armsten een goed hart toedragen, maar het tegen de VVD en het CDA op dit punt heeft moeten afleggen. 

Dit zijn helaas de feiten, maar wij zullen de komende jaren ons uiterste best doen om de positie van de allerarmsten te verbeteren, vooral waar het gaat om kinderen, die immers schuldloos zijn en kansarm.

Geen opmerkingen: