zondag 1 oktober 2017

VANDAAG BIJ DE BOERDERIJUM (jammer, het Bezoekerscentrum gaat weg...)

Verzamelen voor een natuurwandeling...

Toch jammer dat het Bezoekerscentrum uit Beijum gaat verdwijnen. Op een dag als vandaag trok het weer tientallen bezoekers.

Zie foto's links en rechts.
Het Bezoekerscentrum Beijum in de Boerderijum.
Arjan de Rooij vroeg zich twee maanden geleden richting stadsbestuur af wat de bedoeling was. Blijven? Verdwijnen?

Jurian Bajema van NDE Groningen licht toe:


Zoals je in de brief aan de Raad hebt kunnen lezen, heeft het College besloten om per 1-9-2018 een deel van NDE te verplaatsen naar het Stadspark. De kantoorfunctie en het bezoekerscentrum gaan naar de kinderboerderij in het stadspark.
Dit besluit is begin juli genomen en daarmee heb ik de opdracht gekregen om een plan te maken waarin een voorlopig ontwerp van de nieuwe huisvesting is opgenomen en een doorrekening van de exacte kosten. 

Een uitdrukkelijke voorwaarde van het College is dat de kosten niet hoger mogen zijn dan die van de huidige huisvesting. Immers, het lonkende perspectief van de verhuizing is dat tegen dezelfde kosten een veelvoud aan bezoekers is te verwachten. Trekken we nu in een goed jaar ongeveer 3000 bezoekers, in het Stadspark verwachten we minsten het tienvoudige aan bezoekers te trekken.
Inmiddels hebben we een keuze gemaakt welke architect, in samenspraak met de gebruikers, een voorlopig ontwerp gaat maken van de nieuwe huisvesting. Als alles volgens planning verloopt, zal dit ontwerp eind dit jaar aan de Raad worden voorgelegd met een kredietaanvraag. Als de Raad hier positief over besluit, verwachten wij per 1-9-2018 over te gaan naar onze nieuwe behuizing.

Zie ook dit bericht

Geen opmerkingen: