dinsdag 31 oktober 2017

MAAIEN LANGS DE OOSTELIJKE RINGWEG


Heel mooi, zo'n nieuwe Ring Oost met prachtige nieuwe viaducten, die ervoor hebben gezorgd dat stoplichten zijn verdwenen en de auto's vlot kunnen doorrijden, maar hoe zit het met het groen er omheen?
Wel, daar wordt ook werk van gemaakt.

Er zijn boompjes geplaatst langs Ring Oost tussen Beijum en Lewenborg (en verder). Echt, alles wordt uit de kast gehaald om het groen langs de Ring te verfraaien.

Gistermiddag reed de blogger de wijk uit en in. Zie foto boven, kruispunt Beijum Zuid. Toch maar links om het bakbeest heenrijden, hopend dat er geen bus of taxi van de andere kant aangeraasd komt, en richting de noordelijke ring rijden. De berm werd gemaaid. Voor de duidelijkheid, rechtsaf gaat het vanaf hier de Oostelijke Ringweg op richting noord (Eemshavenweg, etc.), rechtdoor loopt de busbaan naar Kardinge.

Het maaien gebeurt en gebeurde  niet alleen met machines, maar ook door middel van mannetjes met een grasmaaiertje in de hand, zie afbeelding rechts.

Na een kwartier reed de blogger het kruispunt weer op en wel vanaf noordelijke richting.

Zie afbeelding beneden, op de achtergrond zien we het eco-viaduct ter hoogte van het Meedenpad, daarachter ligt links Kardinge (het grote gebouw is het Alfa-college).

Ook daar werd druk gemaaid.

Geen opmerkingen: