dinsdag 10 oktober 2017

OP DE GRENS VAN BEIJUM EN HET BOTERDIEP

De blogger gaat regelmatig naar een bouwmarkt die direct over het Boterdiep en over de Groningerweg op amper vijftig meter van Beijums grondgebied  afligt.

Zie ook eerdere berichten hierover, vul de zoekterm Boterdiep op de zoekbalk linksboven in.

Beijumers weten hoe ze met de fiets of lopend kunnen komen, ga ter hoogte van basisschool de Beijumkorf vanaf de wijkring de Kremersheerd binnen en ga vervolgens het Zadelpad op.

En dat pad ligt er momenteel prachtig herfstachtig uit. Zie afbeelding links.

Aan het einde van het pad aangekomen heb je vlakbij over het Boterdiep de mogelijkheid om twee ijzeren bruggetjes over te steken waar tot ongeveer een jaar geleden van die vervelende ijzeren klaphekjes voor zaten.

Op de rechter en linker foto zien we op de achtergrond een der bruggetjes, zie ook het naambordje Zadelpad. Op de achtergrond, klik de foto groter, zitten mensen te vissen.

Draai de rechter en linker foto denkbeeldig naar rechts verder, en je komt bij nog een dergelijk bruggetje (staan ongeveer dertig meter uit elkaar en schepen worden hiertussen tussen twee sluizen aangemeerd.

Ook bij het rechter bruggetje wordt regelmatig gevist. En daar hoort waarschijnlijk een pilsje bij, zie het lege flesje helemaal rechts op bovenstaande afbeelding..

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik heb wel eens geprobeerd met m,n scootmobiel dat bruggetje te bereiken om zo de overkant te bereiken.

Zowiezo een lastige opgave( het voet= en fietspadenplan van Beijum is een zootje.)Uiteindelijk toch aangekomen kon ik dus niet oversteken.
Hornbach is voor scootmobilisten alleen via Zuidwolde te bereiken. Wel een mooi ritje maar een toegankelijke snellere oversteek zou nog mooier zijn.