donderdag 26 oktober 2017

ONDERTUSSEN IN DE HUNZE (54)In heel Beijum is buiten nergens een (digitale) klok aan te treffen die aangeeft hoe laat het is. Of wat voor temperatuur het buiten is.

Jammer eigenlijk. Je rijdt de wijk uit en ziet wat voor tijd het is. Of je loopt of fietst Plein Oost op en je vraagt je af hoe laat het is. Aha, daar op de gevel van de Wegwijzer hangt een klok. Niks niet. Beijum is niet bij de tijd.

Nee, dan De Hunze.

Het loopt daar ook bepaald niet over van tijds- en temperatuursaanduiding in de openbare ruimte, maar aan de Cuypersweg hangt wel een display aan een muur waarop een poging wordt gedaan.

Een poging. Want het komt halfgebakken over. Richting Beijum rijdend zie je bovenstaande afbeelding. Zijn de batterijen misschien leeg?

Maar een paar meter doorrijdend zie je aan de andere kant wel een tijds- en temperatuursaanduiding. Zie afbeeldingen links en rechts.

Ja, het was eergisteren 14.46 uur en het was (moet je maar vanuit gaan) 15 graden.

De binnenstad van Groningen heeft de Martinitoren. Met klok. Als je daar heen fietst zie je halverwege de Korreweg de Sionskerk, tegenwoordig een moskee. Mét klok.

Het wordt tijd dat op de grens van Beijum en De Hunze een hoge toren gaat verschijnen. Met klok.

En waar vandaan elk uur een galmend geluid (aantal slagen per uur) over beide wijken dreunt. Zodat je ook 's nachts in bed wet hoe laat het is.

Geen opmerkingen: