dinsdag 3 oktober 2017

EEN BEIJUM-SCHILDERIJ IN DE BINNENSTAD VAN GRONINGEN


We willen geen heroinespuiten in Beijum, geen overvallers, geen hard knettervuurwerk en geen pistolen. We willen peace in de wijk. Beijum veilig!!

Al ruim een half jaar hangt het schilderij dat we rechts op de foto zien in het gebouw van de gemeente Groningen aan de Kreupelstraat in de stad, daar waar je paspoorten en rijbewijzen kunt verlengen, aangifte doen van geboortes, enz.

Het schilderij is ruim een half jaar geleden, op 7 maart in de Bron, tijdens een avond over veiligheid in de wijk, door jongeren, die het hebben gemaakt, aan de burgemeester aangeboden.

Goed bedoeld natuurlijk. Jongeren die een presentje presenteren en uitdragen dat ze de wijk veilig willen zien.
Toch ergert er steeds iets als de blogger het schilderij in de binnenstad ziet hangen. Er spreekt een associatie uit van Beijum en pistolen, overlast, vandalisme en drugsgebruik.
Dat kan en zal een eigen interpretatie zijn.

Maar het doet denken aan dat je voor het eerst bij iemand op bezoek gaat en dat degene waar je heen gaat bij binnenkomst zegt: 'Let maar niet op de rommel.'
Als ie niks had gezegd was de rommel niet opgevallen, maar omdat het gezegd is, of zoals hierboven uitgebeeld, ga je er juist wel op letten.

Zo is het ook helemaal geen slecht idee om met het jaarlijks uitreiken van de Fakkeltrofee te stoppen, de prijs die wordt uitgereikt aan een groep of persoon die zich heeft ingespannen om Beijum leefbaarder te maken.

Waarom zou Beijum niet genoeg leefbaar zijn?

1 opmerking:

Bert zei

Afgelopen weekend is aan de nijensteinheerd wel het achterraam en de spiegel van mijn auto vernield. Schade €300.Dus vandalisme ook in beijum.