dinsdag 24 oktober 2017

UIT DE OUDE DOOS (346)


Begin deze eeuw werd er van alles uit de kast getrokken om Plein Oost en Beijum Oost 'leefbaar' te maken. Er was destijds geld zat om te besteden en de subsidie-projecten rolden over genoemde delen van de wijk.

Bovenstaande foto is veertien, vijftien jaar oud. Links naast het hoofd van de toen nog jonge man op de voorgrond hangt een vlag met het logo van Sociale Wijkvernieuwing. Er was een Plein-Oost feestje gaande. Hapjes, drankjes, danspartijen, geschminkte clowns, want Beijum is leuk en gezellig en heel opbouwend. En helemaal geen achterstandswijk.

Het zou interessant zijn te weten hoeveel geld er de afgelopen kwart eeuw in Beijum is besteed aan opbouw-feestjes. Aan Plein-Fijn-projecten, aan Heel de Buurt bijeenkomsten en  feestjes, de Wegwijsbus, aan de pagina destijds in de Beijumkrant met opbouw-berichten, aan heerdfeestjes, zeskampen, etc.

En wat heeft het allemaal opgeleverd?

Cynisme ligt op de loer.

Maar ondergetekende herinnert zich dat de mensen die zich destijds inspanden om een beter Beijum te willen bewerkstelligen, dit met hart en ziel deden. Zie ook afbeelding rechts met opbouwwerkster Anja Bos die het eerste decennium van deze eeuw namens Stichting Stiel actief was in Beijum.

Geen opmerkingen: