dinsdag 17 oktober 2017

SNELHEIDSCONTROLE BROMMERS/SCOOTERS OP HET HEERDENPADScooter- en brommerrijders die vanmiddag met hoge snelheid over het Heerdenpad denderen moeten uitkijken. Grote kans dat als hun gemotoriseerde tweewieler al te hard kan rijden omdat die is opgevoerd, die in beslag wordt genomen, dan wel dat er een fikse bekeuring uitgedeeld kan worden.

Er staan agenten, politiebusjes en een rollerbank op de hoek Heerdenpad met de Berlageweg (Hunze).
Omstreeks half drie vanmiddag was nog geen snelheidsduivel aangehouden. Een agent: "Tot nu toe zit iedereen binnen de veiligheids- en snelheidsmarge." Hij haalde een scooter van de rollerbank af die maximaal 24 km/uur haalde.

Zie foto boven, agenten staan verdekt opgesteld op genoemde hoek.
Vanaf de Korrewegbrug komend kon je ze vanaf de verte al zien staan en eventueel rechtsomkeert maken, vanaf Beijum komend rij je zo de fuik in.


Een rollentestbank (ook wel bekend als ‘rollerbank’) is een geijkt meetmiddel waarmee de maximum constructiesnelheid van een brom- of snorfiets wordt gemeten. 

Als de politie vermoedt dat een brom- of snorfiets te snel kan, dan is de bestuurder verplicht om mee te werken aan een test op de rollentestbank. Als uit de meting blijkt dat de brommer / snorfiets sneller kan dan de op het kentekenbewijs vermelde maximum constructiesnelheid, dan volgt een boete en sinds kort ook een verplichte herkeuring bij het RDW (of zelfs inbeslagname van de scooter bij meerdere overtredingen in korte tijd).
http://www.scooternews.nl/scooter-boetes/Geen opmerkingen: