maandag 2 oktober 2017

MAANDAGOCHTEND (326)De eerste maandagochtend van oktober 2017 is begonnen. Iedereen zit normaal gesproken weer in het ritme van werken (werkloos zijn kan natuurlijk ook), naar school gaan, van vrije weekenden en op maandagochtend weer vroeg opstaan om de nieuwe week te beginnen.

Saai misschien. Sleur. Maar het is maar wat je er zelf van maakt, de Beijumblogger houdt van de zomer- en vakantieperiode, maar het 'gewone' leven', in het Duits zo mooi alltag en in het Engels everyday life genoemd, is toch ook zeker de moeie waard.

Wat door alle periodes in het jaar blijft staan is dat je niet iedereen kunt vertrouwen. En daar neem je zoveel mogelijk maatregelen tegen. Zie afbeelding boven, Wibenaheerd. Pas op hufter(s), hier waakt mijn hond. Blijf met je vieze poten van mijn huis af. En hulpverleners, stel dat hier iets ongelukkigs gebeurt, redt aub mijn lieve hond(en).

Een soortgelijke foto als linksboven is te zien is al eens een keer op Beijumnieuws gepubliceerd. Maar er liggen nu wel erg veel dikke sloten om een regenpijp bij de flat om de Wibena-rotonde heen.

Foto rechts, ook in genoemde buurt, zet je scooter goed op slot. En op benedenste foto je fiets.
De Beijumblogger gebruikt ook altijd een dergelijk slot op zijn fiets, maar hij gooit de ketting altijd om een paal heen. Hij woont een kwart eeuw in Beijum, nooit een fiets afgestolen en nog nooit een inbraak meegemaakt. Afkloppen...

Veilig verkeer is ook wat waard, zie foto links beneden. In de bocht bij de Isebrandtsheerd lag een uur geleden een paal op de middenberm tegen de vlakte. Die ligt er nou vast ook nog. Een aanrijding? Vandalisme? Wie het weet mag het zeggen.

Vertrouwen versus wantrouwen. In deze zojuist begonnen oktobermaand is het tien jaar geleden dat Beijumnieuws de lucht inging. Volgende week een jubileum-verjaardagsbericht.

Een fiets of scooter kan gestolen worden, ook een wijkblog moet je beveiligen. Elke week worden ruim over de honderd spam-reacties verwijderd. En tegen vijandelijke hackers (er is twee keer ingebroken op deze blog) wordt regelmatig een back-up gemaakt van heel Beijumnieuws.

Een prettige nieuwe week toegewenst. Blijf vooral waakzaam vertrouwen.


2 opmerkingen:

Simone zei

Grappig, de eerste foto was mijn voordeur, ik ben kortgeleden verhuisd. Ik heb Duitse herders en deze zijn inderdaad niet onder de indruk van ongewenst bezoek ;-) Gewenst bezoek daarentegen is hartstikke welkom en ontvangen ze dan ook vriendelijk. Dus Johan.. als je durft, kom gerust eens langs!

Anoniem zei

Paal omvergereden door een stel dronken sjappies. Mijn man heeft de politie gebeld, omdat deze dronken sjappies hun verantwoordelijkheid niet wilden nemen en er als hazen vandoor gingen. Waarom de politie gebeld? Omdat het nu nog maar een paaltje is.....het had ook anders kunnen zijn. Take responsibility after your actions zou ik zeggen.