maandag 16 oktober 2017

MAANDAGOCHTEND (328)Komende vrijdag begint de herfstvakantie maar het is qua weersomstandigheden jammer dat die niet een week eerder is begonnen (zoals in zuidelijk Nederland het geval is).

Vandaag krijgen we (halverwege oktober!) een zomerse dag met temperaturen die gaan oplopen tot ongeveer 25 graden.

Bovenste foto is gistermiddag gemaakt, de schapen kunnen nog weer even de wei in. Niet goed zichtbaar, maar links liep een man in korte broek. De afbeelding heeft meer weg van het voorjaar dan van de herfst.

Foto links, de ramen en balkondeuren kunnen open, smeer jezelf in met zonnebrandcrème en ga lekker in de zon zitten. Gaan we nog zwemmen in de Kardingerplas? Is de blauwalg voorbij? Rokjesdag in oktober?

Prachtig als het weer af en toe in de war is, vooral als dit in het voordeel van de mensen is (toegift van de zomer).

Vaak heeft een MAANDAGOCHTEND een beetje een zwaar tintje. Het weekend is weer voorbij en een beetje maandagochtend-blues komt voorbij.

Maar vandaag even helemaal niet. De zwembroek weer uit de kast, jassen aan de kapstok laten hangen, zonnebril op. Genieten.

En als de zon te heet wordt, zoek dan een schaduwplekje op. De poes die we rechts in beeld zien op Plein Oost lijkt daar een voorproefje op te willen nemen.

Zet de parasols en tuinstoelen weer in de tuin, pomp de zwembadjes op en trek de korte broek aan.

Een prettige zonnige zomerdag toegewenst en een goede week.

(Het bericht dat hierna komt is minder zonnig...)

Geen opmerkingen: