vrijdag 6 oktober 2017

HOE IS HET MET DE BIJ AUTOBEDRIJF VISSER AANGESCHAFTE CITROËN?Reeds een half jaar rijdt de Beijumblogger bij Autobedrijf Visser aangeschafte Citroën c5, zie nog eens dit bericht waarin de Volkswagen Golf jammerlijk naar de sloop ging.

Je maakt wat mee met een auto.

Eerst even het positieve, en dat overheerst gelukkig. De auto rijdt op lpg, iets wat heel goed uit kan (afgewogen tegen de hogere wegenbelasting) als je veel rijdt. En veel rijden doet en deed ondergetekende. Afgelopen mei/juni op en neer naar Spanje, vlakbij Barcelona. Daarna een paar keer naar Amsterdam en in juli/augustus naar honderd kilometer onder Praag. En sinds ongeveer zes weken een paar keer open neer naar Drachten in verband met een nieuwe baan.

De heenreis naar Tsjechië verliep zoals al eens eerder vermeld problematisch, ter hoogte van Leipzig moest de Citroën door de ADAC ( Duits ANWB) weggesleept worden omdat de Lichtmachine, Duits voor dynamo. het liet afweten en moest worden vervangen. Zie foto rechts.

Wat trouwens een gedoe om LPG in Europa te kunnen tanken, de blogger is momenteel in het bezit van vier nippels, tussenstukken, waarmee hij kan tanken in Duitsland, Frankrijk, België, Spanje. In Nederland kan zonder tussenstuk worden getankt.
En hoe dat moet liet Koos Visser op de aanschaf-dag even zien op de Ulgersmaweg, zie foto linksonder. En mini-video beneden.
In verband met veiligheid kun je niet bij elke tankstation gas tanken. De pomp moet bemand zijn en mag niet in een woonwijk staan.

Op de foto rechts beneden zien we twee nippels. Foto beneden, gas tanken in Frankrijk. Een volle tank kost ongeveer....24 euro....tel uit je winst.

De accu wordt zeer deskundig gemeten...is ie nog goed?
Foto boven, de wagen was onlangs weer naar het autobedrijf aan de Oosterhamrikkade gebracht. Visser was bezig met het uitdeuken van een zijstuk na een schamp-botsing. En, de auto reed alsof ie x-benen had, het was net alsof de wielen er scheef onder zaten. En harder rijden dan 100 km/uur ging niet want dan begon de auto te trillen. Moet de wagen uitgelijnd worden, autodokter Visser? "Nee, ik zet er twee nieuwe voorbanden om, die zijn niet helemaal goed meer."

De auto zoeft er weer probleemloos over. De tevredenheid over de auto-diensten van de in Beijum woonachtige familie Visser (vader en twee zoons zijn in het autobedrijf Visser) blijft onverminderd groot. Een aanrader voor mensen die een goed adresje voor hun bolide zoeken.

De Beijumblogger blijft ze wel scherp in de gaten houden....Geen opmerkingen: