maandag 9 oktober 2017

MAANDAGOCHTEND (327)


Het was een stormachtige week die achter ons ligt. Tientallen bomen werden afgelopen donderdag ontworteld.

Bij de bocht in de wijkring, ter hoogte van Winkelcentrum Beijum, ligt een halve boom. Meer takken dan boom.

Zie afbeelding links. Na terugkeer uit het Lage Westen, zie voorgaand bericht over het Hoge Noorden, schoot de Beijumblogger bij binnenkomst in eigen woonwijk de foto.

Niet teveel in herhaling vallen, maar wat irritant dat die arrogante westerlingen het steevast over het Hoge Noorden hebben.

De Beijumblogger maakte gisterochtend om kwart voor tien de foto die we boven zien. Bij het verlaten van de wijk zag hij een lege witte wasmand ter hoogte van kruispunt Beijum Zuid staan.

Anderhalf uur later reed hij Amsterdam binnen (je mag 130 op de snelweg...). zondagochtend, en een kwartier later reed hij de Citroën een parkeergarage vlakbij het Leidseplein binnen. een kind kan de was doen.

De terugweg van het Lage Westen naar het Hoge Noorden van Nederland duurde ook maar weer anderhalf uur.

Vlak voor dat de bij Autobedrijf Visser aangeschafte bolide (gas, voor twee tientjes naar A'dam vice versa!) bij aankomst terug in Beijum de takkenbult die we linksboven zien voorbij reed, zag de blogger dat de arme verkeerspaal die al een week gestrekt ligt ter hoogte van de Isebrandtsheerd, zie nog eens de vorige Maandagochtend, er nog steeds ligt. Een lezeres seinde ondergetekende in dat dit door "dronken sjappies" is aangericht (serieus).

Arjan Lubach vertrouwde de Beijumblogger gistermiddag in Amsterdam toe dat hij vroeger regelmatig in Beijum was geweest om dope te gebruiken (zei hij echt, komisch bedoeld of echt, ondergetekende kreeg er geen hoogte van).

Ach ja, kapotte verkeerspalen, een beetje dope, omgewaaide bomen. Nait soezen...This is Beijum!

Zie foto linksonder ter relativering. De natuur denkt niet slecht over de grootste wijk van Groningen. Maar sommige bomen staan er meer herfstachtig bij dan anderen, als variant op all animals are equal van George Orwell.

Een plezierige week in het verre oosten van de stad Groningen toegewenst. Denk aan voldoende licht tegen eventuele naderende herfstdepressie.

Geen opmerkingen: