vrijdag 6 oktober 2017

EEN AGENT DOET OOK WEL EENS BOODSCHAPPEN


Politie in de AH te Beijum. Normaal gesproken denk je dan: er wordt weer eens een winkeldief opgepakt.

Klik groter
Maar dat was enige tijd geleden niet het geval, ze stonden in de rij voor een kassa te wachten om wat af te rekenen. Wat zal het zijn geweest aan boodschappen, een zak winegums? Een paar pilsjes voor na de dienst? Een broodje? Het was niet te zien wat de heren dienders gingen afrekenden. Zie foto.

Er is altijd een leuke spanning tussen de blogger en dienstdoende agenten. Ondergetekende controleert graag de mensen die controleren of de wet wordt nageleefd.

De dag voordat hij de cops in de AH tegenkwam liep de blogger richting het ongeluk bij kruispunt Beijum Zuid. Daar aangekomen vertelde een agent dat de blogger daar niet mocht komen.
Nergens was een bord te zien van 'niet in de berm lopen' of 'niet naar een eventueel plaatsvindende ongeluk lopen', en ondergetekende maakte zijn foto (terwijl fotografen van 112 Groningen er ook stonden). Niet zo raar doen, mensen van de politie, vooral niet als jullie niet in je werkzaamheden worden gestoord en een eerbiedige afstand in acht wordt genomen. Gedraag je een beetje.

De blogger richt graag zijn foto-pistool op agenten..., en die schieten dan wel eens terug

Ook leuk als de politie agentje gaat spelen.

Nu verder maar koest houden, ondergetekende heeft ook wel eens agenten achter zich aangehad...

Geen opmerkingen: