vrijdag 20 oktober 2017

RECREATIEPARK KARDINGE (33)


Het broedseizoen is al weer lang en breed voorbij, vogels, eenden en andere dieren gaan zich langzamerhand opmaken voor de winter. Als is er van winterweer vandaag nog erg weinig te merken.

Aan de rand van Recreatiepark Kardinge, ter hoogte van de Froukemaheerd, heeft een bewoner van genoemde heerd een tijdje geleden nestkastjes opgehangen. Er zijn vast hele gezinnetjes in geboren. In elk geval afgelopen voorjaar kinder-vogeltjes, die zijn waarschijnlijk al weer groot en sterk en vliegen ergens over de wereld rond. Geen idee hoe snel zoiets in de vogel-wereld gaat.

Kinderen vliegen het nest uit, zegt de mensensoort wel eens als kinderen tegen de twintig jaar gaan lopen en zelfstandig gaan wonen. Hopelijk hebben ze genoeg nestwarmte meegekregen.

Een van de nestkastjes zien we op de foto. Het zal waarschijnlijk dik een half jaar leeg komen te staan. De blogger snapt de vogel-soort niet, in zijn naïviteit denkt hij, maak er een mooi huisje van tijdens de koude wintermaanden, ga er gezellig kerst en oud en nieuw vieren. Maar goed, een vogel heeft geen weet van dit soort feestdagen, een beetje sterke vogel vliegt naar het zonnige zuiden om daar te overwinteren.

Geen opmerkingen: