maandag 9 oktober 2017

EVEN VOORSTELLEN, COLUMNISTE VLINDERTJE UIT LEWENBORG


“Ik vind het gewoon ontzettend leuk om te schrijven, als ik daarmee bezig ben vergeet ik alles om me heen. Ik heb de nodige lichamelijke pijn, door fibromyalgie en ben vaak moeilijk te been. Schrijven biedt een prettige afleiding. Behalve met bloggen en de wekelijkse columns op Beijumnieuws werk ik ook aan een boek.

Op 15 maart vorig jaar ontmoette de Beijumblogger Engelina Jonk bij Winkelcentrum Beijum. Hij sprak ongeveer vijf minuten met haar, hij maakte een foto en schreef dit bericht over een “zwerfboek” die ze in het winkelcentrum verstopte. Of ze zin had een wekelijkse column vanuit haar woonwijk Lewenborg op te sturen? Dat had ze, Column uit Lewenborg nummer 67 zal vanavond op het gebruikelijke maandagavond-tijdstip van 18.00 uur op Beijumnieuws verschijnen.

Hoe kom je aan het pseudoniem Vlindertje73? “Ik ben in 1973 geboren en mensen die me goed kennen vinden vaak dat ik rondfladder en van de hak op de tak spring. Je bent net een vlinder, zeggen ze vaak. Ik schrijf ook over veel verschillende onderwerpen in mijn columns.”

Op haar persoonlijke blog omschrijft Engelina zich aldus:
'Ik ben een chaotische, eigenwijze en wilskrachtige jonge vrouw die volop geniet van haar roerig leventje. Een echt gezelligheidsmens, noemen ze mij. Bijna altijd heb ik mensen om me heen. En zo beleef ik dus vaak, uit en/of thuis, vele hilarische en ontroerende momenten. Deze momenten wil ik graag met jullie delen…'

Afgelopen week bezocht de blogger de blogster en schrijfster en sprak voor het eerst echt met haar (zo kan dat gaan in het digitale tijdwerk) en maakte de foto's die we zien. Engelina Jonk, Vlindertje73 schrijft eigenlijk nooit over de wijk Lewenborg, en in goed overleg wordt vanaf volgende week de titel veranderd en zal ook de gebruikelijke foto van het water in Lewenborg plaats gaan maken voor een andere afbeelding.

Engelina, je maakt me wel erg nieuwsgierig, wat voor boek ben je aan het schrijven?

"Al heel lang wilde ik een boek schrijven over een zwarte periode uit mijn leven. Vorig jaar ben ik hier aan begonnen. Op dit moment wordt mijn manuscript nagekeken. (laatste spelling en grammatica). Mijn boek krijgt de naam: “Geld stinkt”
Inmiddels heb ik een FB pagina hiervoor aangemaakt. Like je deze, dan mis je niets.KLIK HIER

Via deze pagina mag je ook een e-mailadres achterlaten, deze plaats ik dan in mijn mailinglijst. (graag zelfs)
Langs die weg zal de boekpresentatie, promotie, verkoop en win-win acties bekend worden gemaakt."

Een stukje achterflaptekst waar “Geld stinkt” over gaat:

Een jonge vrouw raakt onverwachts verzeild in het criminele circuit. Spanning en angst gaan haar leven beheersen. De lezer wordt meegesleurd in een bloedstollend verhaal, dat waargebeurd is. Een aangrijpend debuut, waarin het maken van de juiste keuze een belangrijke rol speelt.

Dat klinkt spannend! Wanneer komt het boek uit?

"Ik hoop dat eind dit jaar mijn boek te koop zal zijn."

1 opmerking:

Unknown zei

Spannend!!! Heel veel succes