woensdag 12 augustus 2009

BONTE BEIJUMEXPRESS DAG 1: HET VERLEDEN

Ze hebben er mooi weer bij, de 150 deelnemende kinderen en begeleiders van de 4e editie van de Bonte Beijumexpress. De driedaagse vakantiereis ging vanochtend om tien uur van start in het Trefpunt en de reis gaat vandaag door het verleden. De activiteiten zijn o.a.: sport en spel, theater, muziek, dans en culinair en er is ook weer een echte kinderpersbureau, ze zorgen voor een mooi krantje met reportages over de bijna afgelopen 1e vakantiedag. De sfeer is ontspannend en gezellig, een sfeer waarin elk deelnemend kind tot zijn of haar recht kan komen en bij kan komen van alle reisperikelen. Toch is de Bonte Beijumexpress twee jaar geleden in gekort van vijf naar drie dagen. Gerjanne Dorgeloos, begeleidster en jongerenwerkster van MJD Beijum: "Het bleek dat vier of vijf dagen veel te intensief was. Er gebeurt heel veel op een dag en het kost de kinderen ook veel energie, drie dagen is genoeg en overzichtelijk." Morgen dag twee: het heden. ( zie de video)

1 opmerking:

Alie zei

Mijn kids zijn ongelovelijk enthousiast na de eerste dag. Dit is de eerste keer dat ze meedoen aan de BBE, maar wat is het goed in elkaar gezet zeg! Ik had er zelf al een heel goed gevoel over toen ik ze vanmorgen bracht...vooral toen ik even meeliep met de jongste, zeker 4 mensen die hem al gezien hadden voor we goed en wel binnen waren..dat is zo belangrijk voor de kleinsten. Zelfs mn dochter, over het algemeen redelijk kieskeurig, was helemaal in de wolken. Ze kunnen haast niet wachten tot morgen. Wat mij betreft volgend jaar weer!
Zeer grote complimenten voor de organisatie (tot de engerd-scanners bij het hek aan toe hahaha) en de leiding, toppie hoor!!