zaterdag 22 augustus 2009

HET WAAIT WEL WEER OVER

Deze ballon werd afgelopen week waargenomen vanaf de uiterste oostkant van de wijk.Richting
Noorddijk ging het en het straalde een en al zorgenloosheid uit. Op het moment dat ik dit typ is het praktisch twee weken geleden dat op een ballonfestijn in het Kardingepark een bijna-ramp gebeurde. Achteraf gezien weet ik nog niet of de situatie echt zorgelijk is geweest of dat de hele toestand toch wat gehyped is. (het woord gehyped las ik ook op deze manier geschreven in de NRC, de Volkskrant had het over gehypet, met een t)
Hoe het ook zij, we zijn twee weken verder en je leest of hoort er niks meer over. Doofpot? De moeite niet waard? Of, en ik blijf een beetje in stijl: is de hele affaire gewoon overgewaaid? Wat een vredig plaatje, de koeien grazen en de ballon vliegt gemoedelijk door de lucht. Zijn er problemen?

2 opmerkingen:

karin zei

Het is allemaal met een sisser afgelopen.
Hopenlijk komt het ballonfiesta nog eens terug in kardinge met wat aangepaste veiliheidsregels.
wij hebben het helaas gemist Sarah zat voor een acteeropdracht in 020 maar had het graag meegemaakt.
er moegn wel meer activiteiten georganiseerd worden in dat prachtige park.

Kees Huizenga zei

@ Johan: volgens mij is het de stilte voor de storm.

Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) doet een gedegen onderzoek. Er is ook een intern gemeentelijk onderzoek o.l.v. de Milieudienst. Meerdere instanties en ballonnenorganisaties doen eveneens een onderzoek. Zie: http://www.dvhn.nl/nieuws/noorden/article5018544.ece
Citaat: “Niet alleen de Luchtvaartpolitie gaat onderzoek doen, ook de Koninklijke Nederlandse Vereniging Voor Luchtvaart (KNVVL) en de Professionele Ballonvaarders Nederland (PBN) kondigen onderzoek aan naar de toedracht van het incident.”

Zie verder: http://europe.google.com/search?hl=nl&q=Ballonfi%C3%ABsta+Kardinge&btnG=Google+zoeken&lr=

De raadsleden, het college van B&W en de ambtenaren, waaronder afzonderlijk milieu-inspecteur Otto Broere, heb ik geïnformeerd d.m.v. een reactie op het weblog van raadslid mr. Betty de Boer.
Zie: http://www.bettydeboer.eu/?p=263
Vanavond spreekt de VVD-fractie over de bijna-ramp in Kardinge. Waarschijnlijk ook andere fracties.

Het valt me op dat de BOB nog geen reactie over dit bijna-drama heeft gemaakt. Deze club bemoeide zich wel met de staat van de voettreden van de loopbruggen van de Korrewegbrug over het Van Starkenborghkanaal, de woonboten aan het Boterdiep en de hoogbouw van De Brugwachter bij de Korrewegbrug. Kardinge is toch geen brug te ver?

Een vriendin mailde mij vanmorgen: “Kardinge was geen incident. Een paar weken eerder gebeurde hetzelfde in het Stadspark; ook daar zwiepten ballon en mand een eind over de grond! Enige verschil: geen mensenmassa. Wel een kind in een reiswieg. Met een beetje pech was dat wél akelig afgelopen.”