vrijdag 28 augustus 2009

NOAR BOMMEN BEREND TOU(vanuut Beijum)

Het is toch altijd een memorabele dag in het jaar voor de stad Groningen. Bommen Berend, 28 augustus. Vanmiddag toog ik op de fiets naar de stad en kon het niet nalaten de videocamera in de aanslag te houden. Wat een prachtige stad, wat een pronkjewail! 

De kermis op de Grote Markt, de levende standbeelden rondom de A-kerk, de stripboekenmarkt langs de Hoge der AA, de kinderspelletjes bij de Westerhaven, daar moet je op zo'n dag als vandaag toch heen? Er is toch geen flikker te doen vandaag in Beijum. Niet zo gek, want Beijum bestond nog niet tijdens de slag met "Munster", er viel hier toentertijd nog niks te bevrijden. Bekijk de video die ik vanmiddag maakte, hier staan ook beelden op van de fietstocht vanuit Beijum naar de stad. 

De begeleidende muziek is van Petula Clark, ze zong in de jaren zestig het prachtige en gevoelige nummer Downtown. "Things will be great when you're downtown." Dit gaat vooral ook voor de stad Groningen op, things will be great when you're in de stad. Vreselijk vals geplaybackt maar kijk naar Petula op:( zie link onder de video) http://www.youtube.com/watch?v=FKCnHWas3HQ

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat een mooi filmpje!