donderdag 27 augustus 2009

MET FRISSE MOED WEER NAAR SCHOOL

De 2e schoolweek zit er al weer bijna op, (morgen een vrije Bommen Berendag) en voor veel gezinnen betekend dit dat ritme en structuur letterlijk en figuurlijk al weer aan de orde van de dag zijn. Zes weken vakantie hebben en lekker doen waar je zin in hebt, het is natuurlijk een geweldige tijd. Maar een fris en nieuw begin van een schooljaar heeft ook zo zijn charme. Veel ouders zullen het ook wel weer prettig vinden, hangende en zich vervelende kinderen kunnen thuis een bron van ergernis zijn. En een Beijumer leraar van een middelbare school vertrouwde me toe:" Ik heb het wel gehad met die lange vakantie, ik wil weer lekker aan de bak."
De Heerdstee heeft het nieuwe seizoen voor de kinderen extra aantrekkelijk gemaakt. Er zijn nieuwe speeltoestellen op het schoolplein gebouwd, zie foto rechts. De Wessel Gansfortcollege, bij de Korrewegbrug, organiseerde gisteravond een welkomstbarbecue. Ouders en leerlingen konden zich te goed doen aan vlees, salade en wat te drinken. En natuurlijk konden ze al etend met elkaar kennismaken. Zie foto links, met het Heerdenpad op de achtergrond.
De leerlingen van de scholen zullen weer kennis vergaren en de hoofden volstoppen met allerhande informatie. In week 43 kan er weer een hele week gechilled en gelantefanterd worden. Dan is het weer herfstvakantie.(17 tot 25 oktober)

Geen opmerkingen: