donderdag 6 augustus 2009

ZATERDAG BALLONFIESTA IN KARDINGEPARK

Er zijn mensen die er van balen dat het ballonnenfestijn is verplaatst van het Stadspark naar Kardinge. Reuring in de gemeenteraad en het gebruikelijke gekrakeel over geld wat hier een grote rol in speelt. Maar 'wij' - Beijum en omstreken- hoeven ons hier niet aan te ergeren, Kardinge, Lewenborg, Beijum en Ulgersmaborg hebben er in elk geval dit jaar een feestelijke attractie bij.
Helaas is de organisatie van het voor Groningen prachtige gezinsevenement genoodzaakt de even fraaie als unieke locatie in het Stadspark te verlaten. Gelukkig hebben we op korte termijn een vervangende locatie gevonden: Het Recreatiegebied Kardinge. Op deze locatie, tussen de woonwijken Lewenborg en Beijum, kan de organisatie de gratis toegang en het gratis parkeren voor het ongetwijfeld talrijke publiek gelukkig wel garanderen.
Lees verder op: http://www.ballonfiestagroningen.nl/
Dan toch nog even het politieke gehannes:
In Groningen is gekrakeel ontstaan over het verplaatsen van een Ballonnenfiësta van Stadspark naar Kardinge. Dit evenement zou op 8 augustus gehouden worden in het Stadspark. Maar de organisatie zegt dat het plotseling een dikke rekening kreeg van 6000 euro. Daarom is besloten het evenement te verplaatsen naar Kardinge. De teleurgestelde organisatie heeft nu steun gekregen van de VVD gemeenteraadsfractie. Fractievoorzitter Betty de Boer en raadsnestor Jan Evenhuis hebben de kwestie aan de orde gesteld bij het college van B en W. http://groningen.nieuws.nl/1559894

2 opmerkingen:

Alie zei

Nou, ik weet een boel mensen die hier helemaal niet rouwig om zijn. Want alle Beijumers kunnen op deze manier zonder problemen met de kinderen heen. Wij zijn in elk geval van de partij, terwijl, als het in Stadspark zou zijn, wij niet heen zouden gaan, in elk geval niet met de kinderen.
Nu zijn we binnen 5 minuten lopen van het terrein, dus het wordt wel een super opblijfavond voor de kids!! Mogen we hier ook eens een leuk evenement hebben?? New attraction trekt mij niet zo. Verder heb je dan het bevrijdingsfestival (in stadspark) peerdespul en vuurwerk (in stadspark) en misschien nog wel andere grote evenementen, waar? In stadspark. Mogen we ook eens? Van hier naar stadspark is met 2 kinderen ongeveer een uur fietsen denk ik en met de auto niet te doen. Normaal al niet maar met de wegwerkzaamheden al helemaal niet.
Ik denk dat het bezoekersaantal echt niet minder zal zijn, maar we zullen zien.
Tot vanavond allemaal!

Dineke zei

Met lijn 6 rijd je dan wel weer in één ruk naar het Stadspark he, dat is goed te doen!

Maar ik ben het met Alie eens hoor, het was hartstikke leuk om zo dicht bij huis mee te maken, en inderdaad ook super voor de kinderen, ondanks een hachelijk moment waarop de mand van één van de ballonnen recht op het publiek af leek te gaan.