maandag 3 augustus 2009

VOETBALLEN AAN DE BARMAHEERD

Het is al weer even geleden maar de foto's van de opening van een voetbalvoorziening aan de Barmaheerd door wethouder Peter Verschuren had u nog te goed. (op de rechter foto knipt voormalig Beijumer Peter Verschuren het openingslint door) De foto's zijn opgestuurd samen met onderstaande tekst:
Zaterdag 11 juli om 10 uur verrichtte Wethouder Peter Verschuren de officiƫle openingshandeling van een nieuwe voetbalvoorziening aan de Barmaheerd in Beijum. Die nieuwe speelvoorziening is er gekomen dankzij handtekeningen van 100 bewoners.
Feestelijke ingebruikname
Aansluitend op de officiƫle opening namen bewoners het nieuwe voetbalterrein in gebruik. Dat gebeurde met een toernooi tot 18 uur. Bovendien was er muziek, een springkussen en voor de liefhebbers waren er survivalactiviteiten. Tot slot een gezellige buurtbarbeque!

Aktie van bewoners en wijkteam
De speelvoorziening komt er op initiatief van bewoners. Zij wilden een veilig en schoon terrein. Daarom moest er iets gebeuren aan de hondenpoep,de drassige bodem en de omheining. Samen met de bewoners maakten Stichting Stiel en de gemeente een plan voor het nieuwe voetbalterrein, omheind en betegeld.
(de foto's van de kinderparade op 5 juli zijn verdwenen. Kunnen die nog eens opgestuurd worden?)

Geen opmerkingen: